Ποιος είναι ο Βλάντιμιρ Βάις που παίρνει ο Ολυμπιακός

Έναν... κακομαθημένο πρωτευουσιάνο εντάσσει στο δυναμικό του ο Ολυμπιακός.

Ο 24χρονος μέσος, γεννημένος στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, βρίσκεται στην Ελλάδα ήδη από το πρωί της Παρασκευής 28 Ιουνίου για εξετάσεις και υπογραφές με τους ερυθρολεύκους.

Οι Πειραιώτες εξέτασαν προσεκτικά το φαξ με την πρόταση απόκτησής του από την Πεσκάρα.

Ο Βάις έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για ευνοϊκή μεταχείριση στην εθνική του ομάδα, απ' όπου εσχάτως έχει χάσει την άλλοτε... μόνιμη θέση του. Αιτία είναι η απόλυση του πατέρα του, Βλάντιμιρ Βάις (γιος, πατέρας και παππούς επέλεξαν να έχουν το ίδιο όνομα), παλαιότερου "θρύλου" του τσεχοσλοβάκικου ποδοσφαίρου από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, πριν εκείνο να τεθεί αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το 2014.

Αν και μόλις 24, ο Βάις έχει ήδη αλλάξει έξι ομάδες, για να βρεθεί στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε από την Ίντερ Μπρατισλάβα και συνέχισε στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι και κατόπιν, στην πρώτη ομάδα των Πολιτών κι ύστερα, σε Μπόλτον, Ρέιντζερς, Εσπανιόλ, Πεσκάρα.

Ο Σλοβάκος μέσος αναμένεται να είναι η βασική λύση για τα δεξιά της επίθεσης. Σίγουρα όμως δεν είναι αυτό που οραματίζονταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.