Στο υπουργείο Οικονομικών τα αθλητικά τηλεοπτικά δικαιώματα

Τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και οι συμφωνίες, στις οποίες είχε προβεί η ΕΡΤ, πριν το ξαφνικό κλείσιμό της, μεταβιβάζονται στο υπουργείο Οικονομικών για να τα διαχειριστεί.

Η ΕΡΤ είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στη Βραζιλία για το φετινό καλοκαίρι και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, του Eurobasket του 2013, του Μουντομπάσκετ του 2014 και του Champions League της επόμενης τριετίας και επίσης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Μόσχα και το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Ποδοσφαίρου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά δικαιώματα θα εκχωρηθούν στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα παρακρατά το τίμημα πώλησής τους σε ενδιαφερόμενους ιδιωτικούς σταθμούς προς όφελος του Δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός κάνει λόγο για πώληση του κάθε προαγορασμένου τηλεοπτικού προϊόντος ξεχωριστά. Το αν θα προκύψει λύση-"πακέτο", δεν μπορεί κανείς να το ξέρει.

Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και η νέα ΕΡΤ ανοίξει σε τρεις μήνες, η πώληση σε ιδιωτικούς σταθμούς αφορά μόνο τα γεγονότα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και του Eurobasket.