Καλείται να θυμηθεί τα περσινά ο Ολυμπιακός

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα σε ισάριθμες συναπτές επισκέψεις γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο από την Άρσεναλ με σκορ 3-1. Σίγουρα δεν έχει την περσινή πικρία, αλλά ούτε και τη μέτρια εμφάνιση της σεζόν 2009-10. Αν και είχε αρκετούς παίκτες σε διαφορετική θέση από αυτή που επιλέγουν να αγωνίζεται, ήταν εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με την ήττα της πρεμιέρας με 2-1 από τη Σάλκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

H προετοιμασία και οι επιλογές στο σχήμα

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τους κανονιέρηδες με την αρχική σύνθεση του Ολυμπιακού. Παρότι ο Κάρολ είχε προμοταριστεί ως βασικός και ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου, ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε τον Μέγιερι. "Στοίχημα" για τον Ζαρντίμ ήταν ο Ντιακιτέ σε ρόλο δεξιού μπακ και ο Σιόβας ως παρτενέρ του Μανιάτη στα χαφ. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα προτιμήθηκε να μείνει στον πάγκο για να αποτελέσει τον παίκτη που με ένα 20λεπτο παιχνιδιού θα κάνει την ειδοποιό διαφορά. Το συγκεκριμένο σχέδιο του Ζαρντίμ δεν έπιασε. Θα μπορούσε ίσως άλλος να του καταλογίσει και το ότι δεν επέλεξε τον φορμαρισμένο Τζαμέλ Αμπντούν για το αρχικό σχήμα.

Η εικόνα του ματς

Ο Σιόβας, πάντως και ο Ντιακιτέ τα κατάφεραν, Κοντρέρας και Μανωλάς "δένουν" ως αμυντικό δίδυμο παιχνίδι με παιχνίδι και ο Ολυμπιακός "πάτησε" χωρίς φόβο το χορτάρι του Emirates. Ακόμη και την ψυχρολουσία του γκολ του Ζερβινιό τρία λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, οι ερυθρόλευκοι την ανταπέδωσαν με το γκολ του Μήτρογλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πριν την ανάπαυλα.

Πλην όμως, απέτυχαν να είναι ουσιαστικοί και να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα στο δεύτερο μέρος. Η Άρσεναλ πίεσε ψηλά και κυρίως από τα άκρα "έφτιαξε" φάσεις που διεμβόλισαν την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Λούκας Ποντόλσκι στο 56' έκανε το 2-1 και βραχυκύκλωσε τον Ολυμπιακό. Ο Ζαρντίμ τράβηξε από το μανίκι το φύλλο "Ιμπαγάσα" χωρίς αποτέλεσμα και η λόμπα του Άαρον Ράμσι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 3-1.

Η επόμενη μέρα

Ο Ολυμπιακός δεν απογοήτευσε στην Αγγλία αλλά ούτε και εντυπωσίασε. Χρειάζεται πλέον κάτι από την περσινή εμφάνιση στη φάση των ομίλων για να ανατρέψει το εις βάρος του σκηνικό. Ακολουθούν οι δύο αναμετρήσεις με τη Μονπελιέ, η οποία πήρε τον πρώτο της βαθμό μετά την ισοπαλία με 2-2 επί της Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο νίκες με τους Γάλλους -ή τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς- για να μπει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.