Συγκινητικό “αντίο” του Αμπιντάλ στην Μπαρτσελόνα

Συγκίνηση επικράτησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ερίκ Αμπιντάλ από κοινού με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, και τον αθλητικό διευθυντή της, Αντόνι Θουμπιθαρέτα, στη διάρκεια της οποίας ο ταλαιπωρημένος από καρκίνο Γάλλος ποδοσφαιριστής ανακοίνωσε πως θα αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα της Βαρκελώνης τον ερχόμενο μήνα που λήγει το συμβόλαιό του.

“Θα ήθελα να μείνω και να αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα, αλλά ο σύλλογος το είδε διαφορετικά και πρέπει να σεβαστώ την απόφασή του. Ελπίζω να επιστρέψω, γιατί είναι ένας πολύ ξεχωριστός σύλλογος για μένα”, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος και με τρεμάμενη φωνή ο Αμπιντάλ.

Όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, “δε λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν”, καθώς όταν αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του “η Μπάρτσα θα ανοίξει τις πόρτες για να επιστρέψει και να γίνει διευθυντής της ακαδημίας νέων”, όπως τόνισε, προσθέτοντας: “Αυτό είναι που θέλουμε και νομίζουμε ότι θα το ήθελε. Αν νομίζει ότι μπορεί να μας βοηθήσει με κάποιον άλλο τρόπο, θα μελετήσουμε αυτό το ενδεχόμενο”.

Ο Αμπιντάλ εντάχθηκε στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα το 2007, προερχόμενος από τη Λυών, και στα έξι χρόνια που αγωνίστηκε με τους Μπλαουγκράνα κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο Champions League. Ωστόσο, η καριέρα του στιγματίστηκε από τη μάχη του με τον καρκίνο στο συκώτι, με τον οποίο διαγνώστηκε το 2010.