Οπαδοί της Φιορεντίνα επιτέθηκαν φραστικά στους παίκτες της Μίλαν

Επίθεση μέσω προσβλητικών εκφράσεων δέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές της Μίλαν στη Φλωρεντία.

Τριάντα περίπου οπαδοί της Φιορεντίνα, της ομάδας με την οποία οι ροσονέρι... κονταροχτυπήθηκαν μέχρι τέλος για το τρίτο προνομιούχο εισιτήριο στη Serie A, υνάντησαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Μιλάνου στο σιδηροδρομικό σταθμό "Κάμπο Ντι Μάρτε" της πόλης της Τοσκάνης, περίπου στη 01:00 της Δευτέρας.

Οι οπαδοί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως "κλέφτες" και "το μόνο που ξέρετε είναι να κλέβετε", ενώ στη συνέχεια η ένταση ανέβηκε με ουρλιαχτά που ενέτειναν την πίεση και τον Μπαλοτέλι να προσπαθεί να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του.

Τότε, επενέβη η ασφάλεια της Μίλαν και η αστυνομία, οι οποίοι τράβηξαν τους Μάριο Μπαλοτέλι και Ρομπίνιο αποφεύγοντας κάθε περαιτέρω επαφή με το πλήθος και προλαβαίνοντας την κατάσταση, πριν αυτή γενικευθεί. Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των οπαδών.

"Πολύ απάνθρωπο", έγραψε αργότερα στο Twitter ο Μάριο Μπαλοτέλι, αναφερόμενος στον κανονισμό που προβλέπει την αποβολή του ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο σε περίπτωση ρατσιστικών συνθημάτων. Όπως σχολίασε ο επιθετικός της Μίλαν "αυτός ο κανονισμός πρέπει να αλλάξει, είναι πολύ απάνθρωπος".