Μάχη μέχρις εσχάτων για την άνοδο στη Superleague

Σε πραγματικό θρίλερ έχει αναδειχθεί η άνοδος των τεσσάρων ομάδων της Football League στη Superleague της περιόδου 2013/14.

Επτά ομάδες τρέφουν ελπίδες να συμμετάσχουν στο... ενισχυμένο (με 18 ομάδες) πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Αξίζει να θυμίσουμε ότι ανεβαίνουν στη Superleague οι τρεις πρώτες ομάδες και μεταξύ των υπόλοιπων τεσσάρων θα διεξαχθούν μπαράζ για μία ακόμη θέση.

Πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα είναι ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος κατόρθωσε να είναι φαβορί για την απευθείας άνοδο, χάρη στη σταθερότητα που επέδειξε σε όλη τη σεζόν.

Η ήττα του όμως στη Ριζούπολη από τον -επίσης διεκδικητή της ανόδου- Ολυμπιακό Βόλου (1-0), με γκολ του Πατρίκ Ογκουνσότο στο 68', τον έβαλε σε περιπέτειες. Ειδικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι την επόμενη εβδομάδα (38η αγωνιστική) φιλοξενείται στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό!

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ηρακλής, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του στα "μεγάλα σαλόνια" μετά από τρία χρόνια και έχει την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων του. Έχει όμως και το πιο δύσκολο πρόγραμμα, καθώς έχει να αντιμετωπίσει και Παναιτωλικό και Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Εργοτέλης κατέχει την τρίτη θέση και καλείται να διαχειριστεί την απώλεια του τεράστιου βαθμολογικού πλεονεκτήματος που είχε αποκτήσει στην αρχή της σεζόν, αλλά πλέον αποτελεί παρελθόν. Την Τετάρτη κέρδισε δύσκολα με σκορ 1-0 (Μπουχαλάκης 18') τον Εθνικό Γαζώρου. Αν, πάντως, τα καταφέρει να προβιβαστεί, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα δούμε τρεις ομάδες από την Κρήτη στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.

Από εκεί και κάτω, ακολουθούν τέσσερις ομάδες (Νίκη Βόλου, Καλλονή, Παναιτωλικός και Ολυμπιακός Βόλου) με 66 βαθμούς. Όλοι τους έχουν σχεδόν εξασφαλισμένη την είσοδο στα μπαράζ, καθώς ο όγδοος Πανσερραϊκός έχει μόλις 59 βαθμούς, ήτοι επτά λιγότερους, ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές. Όλες τους όμως ελπίζουν σε στραβοπατήματα των τριών πιο πάνω ομάδων, για να εξασφαλίσουν την απευθείας άνοδο, την οποία εποφθαλμιούν.

Η Καλλονή, η ομάδα από τη Λέσβο, είναι η ευχάριστη έκπληξη της κατηγορίας. Βρίσκεται πολύ ψηλότερα βαθμολογικά από εκεί που αναμενόταν στην αρχή της σεζόν. Την Τετάρτη κέρδισε στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό και σχεδόν εξασφάλισε την είσοδο στα μπαράζ, θέτοντας παράλληλα την ομάδα της Μακεδονίας με το ενάμιση πόδι εκτός πλέι-οφ.

Η Νίκη Βόλου έχει το ντεσαβαντάζ να μην έχει πάρει ακόμη το ρεπό της στο δεύτερο γύρο. Αντίστοιχα, Παναιτωλικός και Ολυμπιακός Βόλου, για να ελπίσουν στην απευθείας άνοδο ή σε καλύτερο πλασάρισμα, πρέπει να περάσουν πρώτα τις... συμπληγάδες των ντέρμπι με Απόλλωνα Σμύρνης και Ηρακλή.

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε και τα σενάρια είναι πολλά. Ας δούμε το πρόγραμμα των ομάδων:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 38η αγ. 39η αγ. 40ή αγ. Βαθμοί
Απόλλων Σμύρνης ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Εθνικός Γαζώρου ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 70
Ηρακλής Αναγ. Γιαννιτσών ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ Παναιτωλικός 68
Εργοτέλης ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Θρασύβουλος ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 67
Νίκη Βόλου Δόξα Δράμας ΡΕΠΟ Εργοτέλης 66
Καλλονή Αναγ. Επανομής ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Ολυμπιακός Βόλου 66
Παναιτωλικός Απόλλων Σμύρνης ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 66
Ολυμπιακός Βόλου ΠΙΕΡΙΚΟΣ Ηρακλής ΚΑΛΛΟΝΗ 66

* Με κεφαλαία τα εκτός έδρας παιχνίδια