Ο Μουρίνιο φεύγει για να μείνει

Το σίριαλ Μουρίνιο μοιάζει να μην έχει τέλος. Μερίδα του τύπου τον θέλει να έχει ήδη συμφωνήσει με την Τσέλσι για μετακόμιση στο Λονδίνο, άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να φύγει από τη βασίλισσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δημοσιογράφος Duncan Castles, ο οποίος σε άρθρο του στην ισπανική “As”, έγραψε ότι όλα όσα γράφονται και λέγονται και τον Πορτογάλο, δεν είναι παρά παιχνίδια επιβολής σε περίπτωση παραμονής του στη Ρεάλ.

Αντιστρέφει την εκδοχή που λέει ότι το τελευταίο ξέσπασμά του ήταν ένας τρόπος για να πιέσει να φύγει, λέγοντας ότι στόχος του ήταν να καταστήσει σαφές, ότι σε περίπτωση παραμονής του στη Μαδρίτη θα γίνει με τους δικούς του όρους.

Άνθρωπος του περιβάλλοντος Μουρίνιο δήλωσε μάλιστα ότι: "Ο Ζοζέ κάνει αυτά που πρέπει για να εδραιώσει τη θέση του στο σύλλογο. Αυτό που δείχνει σε όλους είναι πως η Ρεάλ πρέπει να πάρει την απόφαση. Θέλει η Ρεάλ να διορθωθούν όσα στάθηκαν εμπόδιο στο να φτάσει στην κορυφή φέτος ή θέλει να συνεχίσει να έχει ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι πιο σημαντικοί από τον σύλλογο;".

Κι αν πολλοί είναι αυτή που εμφανίζουν τον Πορτογάλο τεχνικό, διατεθειμένο να επιστρέψει στην Τσέλσι, η πραγματικότητα είναι ότι η ρήτρα του συμβολαίου του με τους Μαδριλένους είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί και είναι δύσκολο το κατά πόσο η ομάδα του Λονδίνου θα φανεί διατεθειμένη να την καλύψει.