Σάλος στην Ισπανία για το “στημένο” Λεβάντε-Λα Κορούνια

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της ισπανικής ποδοσφαιρικής Λίγκας κατέθεσε ο πρόεδρος της Λα Κορούνια, Αγκουστίν Σεζάρ Λεντόιρο, για τον αγώνα της 13ης Απριλίου στην έδρα της Λεβάντε.

Ο αγώνας στο Εστάδιο Θιουδάδ ντε Βαλένθια έληξε με σκορ 4-0 (12' Βαλερόν, 20' Πίτσι, 28' Νέλσον Ολιβέιρα, 90'+2' Μπρούνο Γκάμα). Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο αγώνας ήταν 3-0 υπέρ της ομάδας της Γαλικίας ήδη από το πρώτο ημίχρονο.

Η Λεβάντε, στα υπόλοιπα 15 παιχνίδια της εντός έδρας έχει δεχτεί συνολικά 18 γκολ και η Λα Κορούνια, έχοντας δώσει 16 ακόμη μακριά από το Ριαθόρ, έχει πετύχει 19 γκολ όλα κι όλα.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο Χαβιέ Μπαρκέρο της Λεβάντε κατηγόρησε ορισμένους συμπαίκτες του ότι "δεν προσπάθησαν". Σαν αποτέλεσμα, η LFP (Ισπανική Λίγκα) ξεκίνησε έρευνα για το ματς, κάτι που έχει να γίνει αρκετά χρόνια.

"Η Ντεπορτίβο δεν πήρε ποτέ μέρος σε τέτοιου είδους στήσιμο αγώνων", δήλωσε εξερχόμενος της εξέτασής του από την πειθαρχική επιτροπή ο Λεντόιρο και κατόπιν, πέρασε στην αντεπίθεση, προσθέτοντας: "Όλα τα παιχνίδια του φινάλε της σεζόν 2010-11, όταν υποβιβαστήκαμε ήταν στημένα. Γιατί δεν ερευνούν αυτά;".

Η Λεβάντε εξέδωσε ανακοίνωση στηρίζοντας όλους τους παίκτες της: "Η ομάδα πιστεύει στον επαγγελματικό και την τιμιότητα όλων των ποδοσφαιριστών μας".