Αποσύρεται στο τέλος της χρονιάς ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Ένας ζωντανός θρύλος του βρετανικού ποδοσφαίρου, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ανακοίνωσε σήμερα πως στο τέλος της χρονιάς θα αφήσει τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από 26 συναπτά έτη, όπως άλλωστε φημολογείτο εδώ και καιρό.

“Η απόφαση να αποσυρθώ είναι μία απόφαση που σκεφτόμουν πάρα πολύ και δεν την πήρα ελαφρά τη καρδία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σερ Άλεξ, προσθέτοντας: “Είναι η κατάλληλη στιγμή”.

Ο Φέργκιουσον ανέλαβε τις τύχες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1986 και μαζί της κατέκτησε, μαζί με το φετινό, συνολικά 13 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα Αγγλίας, 4 Λιγκ Καπ, 10 Σούπερ Καπ, κέρδισε δύο φορές το Champions League και μία φορά το Κύπελλο Κυπελλούχων, καθώς και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο και ένα Παγκόσμια Κύπελλο Συλλόγων. Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίζονται οι αμέτρητες ατομικές διακρίσεις με τις οποίες έχει τιμηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φέργκιουσον δεν θα εγκαταλείψει τη Γιουνάιτεντ, αλλά μόνο τον πάγκο της, καθώς θα συνεχίσει να υπηρετεί τον σύλλογο ως τεχνικός διευθυντής και πρέσβης της ομάδας.

Ποιος θα είναι όμως αυτός που θα έχει την τιμή να διαδεχθεί τον Φέργκιουσον; Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, αλλά το όνομα που ακούγεται περισσότερο και φαίνεται να είναι ο “εκλεκτός” των bookmakers είναι ο προπονητής της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγιες, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι. Ψηλά στις λίστες των bookmakers βρίσκεται και το όνομα του Ζοζέ Μουρίνιο, που φημολογείται έντονα ότι θα επιστρέψει στην Premier League από την ερχόμενη χρονιά, αλλά και αυτό του Γιούργκεν Κλοπ, που οδήγησε φέτος την Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League.