Ο άνθρωπος που σχεδίασε τη “σκεπαστή” μπαίνει μπροστά για το γήπεδο

Ο Γεράσιμος Έρτσος, ο πολιτικός μηχανικός που την περίοδο 1978-79 ηγήθηκε της κατασκευής της περίφημης “σκεπαστής” στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, σκοπεύει να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια, αυτή τη φορά για να φτιάξει εξ ολοκλήρου το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και να αποκτήσει και πάλι η ΑΕΚ ένα “σπίτι”.

Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο κ. Έρτσος, κατά πάσα πιθανότητα θα ηγηθεί ψηφοδελτίου στις επικείμενες εκλογές, με αποκλειστικό σκοπό την κατασκευή γηπέδου 35.000 θέσεων προδιαγραφών UEFA. “Δεν επανακάμπτω για να κάνω τον παράγοντα της ΑΕΚ, με ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η κατασκευή γηπέδου”, διευκρινίζει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Έρτσου, το κόστος του γηπέδου θα ανέλθει συνολικά στα 45 εκατ. ευρώ, ενώ για τη χρηματοδότησή του στηρίζεται στη μικτή συμμετοχή από τράπεζες, εγγυήσεις του Δημοσίου, την ΠΑΕ ΑΕΚ και συμμετοχή του εργολάβου. Πιστεύει πως η ΑΕΚ μπορεί να εξασφαλίσει στεγαστικό δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ, που θα εξυπηρετήσει σε διάστημα 30 ετών.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι έχει έρθει σε συμφωνία με ξένο χρηματοπιστωτικό οίκο, με τον οποίο θα προχωρήσουν οι διαδικασίες σύναψης του δανείου, εφ' όσον ο ίδιος αποκτήσει θεσμικό ρόλο στον Ερασιτέχνη.