Παίζει τα… ρέστα της η ΑΕΚ για την έφεση και στο βάθος Τίγρης

Το τελευταίο της χαρτί παίζει την Τετάρτη στις 16:00, στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι της Ένωσης θα παρουσιάσουν και νέα, πιο ενισχυμένα στοιχεία, τα οποία, κατά τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ, Χάρη Γρηγορίου, θα αποδεικνύουν ότι δεν έπραξε ορθώς ο διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης με το να διακόψει τον αγώνα με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ ή σε κάθε περίπτωση, ότι ο ίδιος είναι υπαίτιος της διακοπής και όχι η ομάδα.

Όπως έχουμε πολλάκις γράψει, η ΑΕΚ ελπίζει στο απίθανο σενάριο να μην τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών -ίσως μόνο με πρόστιμο- και να της επιτραπεί, είτε να παίξει τον αγώνα με τους Θρακιώτες από την αρχή, είτε να συνεχιστεί το ματς που διακόπηκε κι ενώ το σκορ βρισκόταν στο 0-1 και το χρονόμετρο έδειχνε το 87ο λεπτό της αναμέτρησης (πιο πιθανό σενάριο αυτό).

Η ΑΕΚ, για να επιτύχει το σκοπό της, θα βασιστεί και πάλι στην έκθεση της Αστυνομίας και το dvd που έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια του αγώνα και σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ένωσης, αποδεικνύει ότι η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί. Στην ΑΕΚ ζήτησαν και την παρουσία του ίδιου του Σταύρου Τριτσώνη και των βοηθών του κατά την εκδίκαση της έφεσης.

Το μέλλον ενός πιθανού "όχι"

Η μη δικαίωση της ΑΕΚ φαντάζει αυτή τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο. Η επόμενη μέρα όμως στους κιτρινόμαυρους είναι ακόμη πιο θολή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tanea.gr, ο Νάσος Θανόπουλος, αδερφός του πρώην προέδρου της ΠΑΕ, Νίκου Θανόπουλου, επεξεργάζεται σχέδιο με την ΑΕΚ στη Football League με τη Morgan Stanley να αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της ομάδας. Εξάλλου, ο ίδιος αποτελεί στέλεχος της ίδιας εταιρείας.

Σε δεύτερο πλάνο, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να στραφεί νομικά κατά του Άρη και να αποδείξει ότι αντίκειται σε διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) η διαδικασία υπαγωγής της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης στο άρθρο 99. Κατ' επέκταση, η ΑΕΚ θα κληθεί να αποδείξει ότι εφόσον έχει λάβει προσωρινή αναστολή πληρωμής χρεών προς πιστωτές παίκτες και προπονητές, παράνομα αγωνίστηκε στο υπόλοιπο φετινό πρωτάθλημα.

Στο βάθος... Τίγρης

Η εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη στα διοικητικά της ΑΕΚ είναι το επιθυμητό σενάριο από τους πάντες στις τάξεις της Ένωσης και μοιάζει αυτή τη στιγμή πιθανό, ανεξαρτήτως της εξέλιξης των εκκρεμοτήτων των νομικών υποθέσεων. Εκείνος, με τη σειρά του, άφησε ανοικτές πόρτες, έσπευσε όμως να θέσει προϋποθέσεις.

Για να αναλάβει ο Τίγρης την Ένωση, θα πρέπει να βρει "συμπαίκτες". Η εμπλοκή του στο σχήμα της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ δημιουργεί από μόνο του ασυμβίβαστο για απευθείας αγορά ποδοσφαιρικής ΠΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση, οι... συμμαχίες που αναζητά ο Μελισσανίδης είναι όρος απαράβατος. Από εκεί και πέρα, τα σενάρια είναι δύο, σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το περιβάλλον του. Είτε η ΑΕΚ θα αγωνίζεται στη Football League και οι τωρινοί ιδιοκτήτες θα αναλάβουν τα χρέη, είτε με κάποιο τρόπο θα πτωχεύσει και θα υποβιβαστεί στη Γ'΄Εθνική (ερασιτεχνική κατηγορία από τη νέα σεζόν), οπότε θα γίνει απομείωση των χρεών στο 10% τους, δηλαδή κατά 90%. Στο τελευταίο σενάριο, ο Τίγρης είναι πιθανό να αναλάβει τα χρέη ο ίδιος. Και πάλι όμως, αναζητά συμπαίκτες, τόσο από άποψη συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο, όσο και στη διαχείριση, αλλά και στην κατασκευή του γηπέδου, την ολοκλήρωση του οποίου ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης την τοποθετεί σε τέσσερα χρόνια από τώρα (2017) στη χειρότερη περίπτωση.