Τι είναι κόκκινο και κάνει φιέστες;

Μετά βαΐων -μια εβδομάδα ακριβώς πριν την Κυριακή των Βαΐων- και κλάδων γιορτάστηκε το βράδυ της Κυριακής στο Γ. Καραϊσκάκης το τεσσαρακοστό πρωτάθλημα στην 88χρονη ιστορία του Ολυμπιακού.

Από πολλούς θεωρήθηκε "αγωνιστικός υγιεινός περίπατος", από άλλους επίδειξη ανωτερότητας. Ήταν αυτό που λένε το ευκολότερο πρωτάθλημα της ιστορίας του, ενώ οι κακεντρεχείς έσπευσαν να δηλώσουν ότι "στους τυφλούς για ακόμη μια φορά βασίλευσε ο μονόφθαλμος".

Είναι αλήθεια όμως ότι ο Θρύλος έτρεξε φέτος άνευ αντιπάλου στο μαραθώνιο. Τιμήθηκε όπως του αξίζει, αν και οι οπαδοί του ήθελαν να δουν περισσότερη καλή μπάλα και στο τέλος της ημέρας έμειναν ανικανοποίητοι.

Πάντως, Βαγγέλη Μαρινάκη παρόντος, αποδοκιμασίες δεν ακούστηκαν από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Άλλωστε, ήταν ημέρα γιορτής. Ο ερυθρόλευκος κόσμος δεν ξεχνά και τίμησε με παρατεταμένο χειροκρότημα και επευφημίες τους Κριστιάν Καρεμπέ και Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα.

Ο Ολυμπιακός τα... σαραντάρισε. Το καταπληκτικό ενσταντανέ, όπου ο μικρός Κωνσταντίνος τρέχει από τη μια δεκάδα τροπαίων στην άλλη ήταν συγκλονιστικό.

Τα πρώτα δέκα πρωταθλήματα των ερυθρολεύκων εκπροσώπησε ο Ρωσίδης. Τα δεύτερα δέκα ο Γκαϊτατζής. Μέχρι τα 30 εκπρόσωπος ήταν ο Ζιοβάνι και το τέταρτο αστέρι το εκπροσώπησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Την αποθέωση γνώρισαν οι ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν εκεί, ενώ ο κόσμος χειροκρότησε πολύ θερμά στα άκουσμα των ονομάτων του Βασίλη Καραπιάλη, του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και του Σωκράτη Κόκκαλη!