Το απίθανο σενάριο που σώζει την ΑΕΚ

Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιος; Σίγουρα, η Ένωση βρίσκεται... και με τα δύο πόδια στη Football League, ωστόσο, επειδή ακριβώς εκκρεμεί η έφεση της ΠΑΕ στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί μέσα στην εβδομάδα, δεν μπορούμε να υπολογίζουμε το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ ως χαμένο κατά 100%.

Ο λόγος; Μα είναι απλό! Όσο κι αν ακούγεται πολύ δύσκολο και απίθανο αυτή τη στιγμή, ας μην ξεχνάμε ότι ο νομικός σύμβουλος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, κ. Χάρης Γρηγορίου έχει βαλθεί να αποδείξει -και επιμένει ότι μπορεί να τα καταφέρει- ότι η διακοπή του αγώνα με τους Θρακιώτες στην Καλογρέζα είναι υπαιτιότητα του διαιτητή Τριτσώνη.

Αν καταφέρει να το αποδείξει αυτό, ίσως μπορέσει να φτάσει σε απόφαση επανάληψης ή συνέχισης του αγώνα. Να σημειωθεί ότι η απόφαση που θα λάβει η ΕΠΟ είναι τελεσίδικη και δε θα υπάρξει άλλη νομική εμπλοκή ή επιπλοκή που θα περιπλέξει τα πράγματα.

Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι απλά. Η ήττα -με ανατροπή και στις καθυστερήσεις- του ΟΦΗ από τον Αστέρα Τρίπολης στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας άφησαν τους Κρητικούς στους 32 βαθμούς. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει 30 και έχει υποβιβαστεί. Ωστόσο, αν το παιχνίδι οριστεί να επαναληφθεί και η ΑΕΚ το κερδίσει, καθώς ο Πανθρακικός είναι πλέον αδιάφορος (έχει έναν πόντο παραπάνω από τον ΟΦΗ), θα σωθεί.

Υπάρχει -πιο πιθανά- και το σενάριο της συνέχισης του αγώνα από το 87ο λεπτό. Όταν δηλαδή ο Μπουγαΐδης έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και οι "οπαδοί" μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τα έκαναν... γης μαδιάμ.

Σε εκείνη την περίπτωση, όπως ορίζουν οι κανόνες για τη συνέχιση αγώνων και όπως εφαρμόζονται σε παγκόσμιο επίπεδο κατά το σύνηθες, θα παιχτούν όλα τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τα 90' και όλες οι καθυστερήσεις, με τουλάχιστον έντεκα επιπλέον λεπτά αγώνα ακόμη, καθώς στο 77' ο αγώνας είχε διακοπεί για εννέα λεπτά και τουλάχιστον άλλα δύο προστίθενται βάσει των αλλαγών που έγιναν.

Στον αγώνα ΑΕΚ-Πανθρακικός που δε θα εκκινήσει από την αρχή, δε θα γίνουν αλλαγές και διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι άλλος και όχι ο Τριτσώνης, εφόσον θα έχει θεωρηθεί υπαίτιος της διακοπής.

Υπάρχει και το σενάριο να τιμωρηθεί ο Άρης με αφαίρεση βαθμών στην υπόθεση που εκκρεμεί για τα χρέη της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης προς το Μιχάλη Σηφάκη. Το θέμα είναι αν οι κίτρινοι τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών και με πόσους, καθώς τώρα έχουν 33. Αν ο Άρης τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, θα παίξει διπλό μπαράζ με την ΑΕΚ. Η πιθανότερη όμως περίπτωση είναι να τιμωρηθεί με αφαίρεση δύο βαθμών, οπότε θα πάει στους 31 και άρα θα χρειαστεί η ΑΕΚ να κερδίσει την έφεση, να παίξει με τον Πανθρακικό -είτε από την αρχή, είτε στη συνέχεια του 0-1- και να πάρει τουλάχιστον ισοπαλία.

Σοβαρό είναι όμως το ενδεχόμενο ο Άρης να τιμωρηθεί μόνο με πρόστιμο, ή με αφαίρεση βαθμών για την επόμενη σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, το πρωτάθλημα δεν κρίνεται εντός αγωνιστικών χώρων δυστυχώς...