Ο (Δικέφαλος) αετός πεθαίνει στο 93’…

Στο Περιστέρι ήταν κατά κύριο λόγο στραμμένα τα βλέμματα των φιλάθλων σήμερα, κατά την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Superleague, καθώς η ΑΕΚ ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο για να έχει έστω και θεωρητικές ελπίδες παραμονής στη Superleague. Οι παίκτες της ΑΕΚ αγωνίστηκαν με πάθος, όμως αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για τον Δικέφαλο. Οι Περιστεριώτες είχαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν στο 51', με τον Αραμπατζή να σώζει την ΑΕΚ, η οποία στο πρώτο μέρος είχε δύο καλές στιγμές με τους Βλάχο και Πετρόπουλο. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι πήραν τελικά τη νίκη με γκολ του Γιαννούλη στο 93', γκρεμίζοντας και τις όποιες ελπίδες της ΑΕΚ για σωτηρία.

Με το μυαλό στη... φιέστα αγωνίστηκε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να κλείσει τη χρονιά με νίκη 2-1, χάρη σε ένα γκολ του Παπαδόπουλου στο 72'. Το σκορ είχε ανοίξει στο 12' ο Μήτρογλου, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα είχε ισοφαρίσει για τους Νεοσμυρνιώτες ο Σάμαρης.

Το ματς της ημέρας, ωστόσο, έγινε στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Βέροια. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το Τριφύλλι, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό ο Γεωργιάδης ανέτρεψε τον Βιτόλο μέσα στην περιοχή και αποβλήθηκε για τη Βέροια, δίνοντας τη δυνατότητα στον αμυντικό του ΠΑΟ να ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τη Βέροια στο 32', όταν ο Σο έγραψε το 2-0. Όμως, όταν η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 56', με την αποβολή του Σπυρόπουλου για πέναλτι στον Καλτσά, η Βέροια ξαναμπήκε στο παιχνίδι, με την εύστοχη εκτέλεση του Κόστλι, ενώ στο 67' ισοφάρισε σε 2-2 και πάλι με τον Κόστλι. Ωστόσο, την τελευταία λέξη την είπαν οι Πράσινοι, καθώς στο 77' ο Βιτόλο, μετά από πάσα του Φιγκερόα, διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν δύο ακόμα παίκτες, ο Βιτόλο για τον Παναθηναϊκό και ο Γεωργέας για τη Βέροια.

Με νίκη ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, με σκόρερ τον Γεωργιάδη στο 68' και τον Κατσουράνη στο 80'.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με σκορ 2-1 του ΟΦΗ (Μακρής στο 13' ο σκόρερ για τον ΟΦΗ, ισοφάρισε στο 81' και έδωσε τη νίκη στον Αστέρα στο 93' ο Μπακασέτας), ενώ λευκή ισοπαλία είχαμε στην Ξάνθη και την αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τον Άρη. Με νίκη 2-1 έκλεισε τη χρονιά ο Πανθρακικός, εις βάρος της ήδη υποβιβασμένης Κέρκυρας, με γκολ των Τζανή και Παπαδόπουλου (για την Κέρκυρα μείωσε στο 88' ο Κυβελίδης), ενώ με 2-0 επικράτησε και ο Πλατανιάς του Λεβαδειακού, με τους Μπέλιτς και Κανακούδη να χρίζονται σκόρερ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 77
2. ΠΑΟΚ 62
3. Αστέρας Τρίπολης 56
4. Ατρόμητος 46
5. ΠΑΣ Γιάννινα 44
6. Παναθηναϊκός 40
-. Ξάνθη 40
8. Πανιώνιος 36
9. Πλατανιάς 36
10. Λεβαδειακός 34
11. Βέροια 33
12. Πανθρακικός 33
13. Άρης 33
14. ΟΦΗ 32
15. ΑΕΚ 30
16. Κέρκυρα 20

(εκκρεμεί η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό, για την οποία έχει ασκηθεί έφεση)

Στη Football League υποβιβάζονται η ΑΕΚ και η Κέρκυρα. Στα πλέι-οφ θα συμμετάσχουν ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ Γιάννινα.