Εκπρόσωποι ΑΕΚ : “Ζητάμε ισονομία, όχι χάρες”

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 13.00, στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής της Superleague, για τη διακοπή του αγώνα ΑΕΚ - Πανθρακικού, την περασμένη Κυριακή. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο παρατηρητής γράφει ότι η Αστυνομία είχε εκκενώσει το χώρο και ο διαιτητής εξήλθε των αποδυτηρίων και αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας.

Στη διάρκεια της ακρόασης, ο δικηγόρος της ΑΕΚ παρουσίασε το φύλλο αγώνα του περσινού ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, που διεκόπη. Εκεί, ο διαιτητής Τάσος Κάκος είχε γράψει ότι έκανε τρεις συσκέψεις με Αστυνομία και παρατηρητές, γράφοντας ότι “θέλοντας να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια, προκειμένου να μη διακοπεί το ματς, έγινε νέα επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου και ο Υποστράτηγος Τσιβίκης μου ξεκαθάρισε ότι δεν διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των παικτών για να συνεχιστεί το ματς, και τότε αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα”. Το επιχείρημα του Χρήστου Γρηγορίου είναι ότι ο κύριος Τριτσώνης δεν έκανε κάτι από τα παραπάνω την περασμένη Κυριακή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Πουθενά στο φύλλο αγώνα δεν αναφέρει ο κ.Τριτσώνης ότι ρώτησε την Αστυνομία ή τους παρατηρητές του αγώνα για την απόφαση, που θα λάβει, για το αν θα συνεχίσει το ματς”. Ο κύριος Γρηγορίου παρουσίασε έγγραφο της διοίκησης του ΟΑΚΑ, που αναφέρει ότι το προσωπικό του γηπέδου, αφού πρώτα εκκενώθηκε ο χώρος από τις αστυνομικές δυνάμεις, αποκατέστησε τα δίχτυα και τα σημαιάκια του κόρνερ. Μαζί με τους υπαλλήλους της ΠΑΕ, απομάκρυνε επίσης όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν στο γήπεδο, ώστε όλα να είναι έτοιμα για πιθανή επανέναρξη του αγώνα.

Ο Πανθρακικός, από την πλευρά του, με υπόμνημα που κατέθεσε, συμφωνεί και υιοθετεί τη διακοπή του αγώνα.

Ο Τραϊανός Δέλλας ανέφερε με τη σειρά του, καθώς κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας: “Νιώθω αμήχανα, που βρίσκομαι εδώ, γιατί οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται σε δικαστικές αίθουσες, αλλά στο γήπεδο. Είναι κρίμα ο μόχθος αυτών των παιδιών να μην κρίνεται στις τέσσερις γραμμές. Βρέθηκα στην πρωτόγνωρη κατάσταση να διαπραγματεύομαι με το διαιτητή. Πήγα την πρώτη φορά στα αποδυτήρια και αυτός μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ο Πανθρακικός δεν δέχεται να συνεχιστεί το ματς. Αμέσως, πήγα στους ανθρώπους του Πανθρακικού και προς τιμήν τους, όλοι τους και ο πρόεδρος μου είπαν ότι συναινούν να συνεχιστεί το ματς. Το ίδιο μου είπε και ο Αστυνομικός Διευθυντής, ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μπήκα στο διαιτητή ξανά με όλα αυτά τα στοιχεία. Αλλά και πάλι ήταν αρνητικός. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ένα ματς αποτελείται από πέντε στοιχεία. Τις δύο ομάδες, τον διαιτητή, τους παρατηρητές και την Αστυνομία. Από τα πέντε, τα τέσσερα συμφωνούσαν να συνεχιστεί το ματς και το ένα μόνο έλεγε όχι. Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Το ίδιο θα έλεγα και αν είχε συμβεί και σε άλλη ομάδα, πολύ περισσότερο στην ΑΕΚ, που έπαιξα χρόνια. Έχω να εκφράσω κάποιες απορίες. Γιατί μιλούσε ο διαιτητής συνεχώς με το κινητό, ποιος του έδωσε εντολή - αν του έδωσε εντολή -, γιατί δεν συμμερίστηκε την άποψη των ομάδων, των παρατηρητών και της Αστυνομίας και έκρινε μόνος του; Η ΑΕΚ ζητά μόνο ισονομία, όχι χάρες. Ο διαιτητής δεν μου απαντούσε τίποτε σε ό,τι και αν του έλεγα. Ήταν ανέκφραστος παρά τις πιέσεις”.