Λύνει το συμβόλαιό του ο Μπουμσόνγκ

Ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ δήλωσε σε γαλλικό Μέσο (RMC) ότι η καριέρα του στον Παναθηναϊκό έχει πια τελειώσει.

Κι όμως, σαν τον φοίνικα που αναγεννιέται από τις στάχτες του, η καριέρα αυτή θα μπορούσε πολλές φορές νωρίτερα να έχει λήξει με απότομο τρόπο. Όμως, το ίδιο ανορθόδοξα συνεχιζόταν για να καταλήξει να ψιθυρίζεται πλέον από τους οπαδούς του τριφυλλιού ότι αποτελεί "καλώς ή κακώς" τον ποιοτικότερο κεντρικό αμυντικό του ρόστερ.

"Έπειτα από τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, θα ήθελα να επιστρέψω στη Γαλλία. Θα ήταν ιδανικό να γυρίσω σε ένα πλαίσιο πιο οργανωμένο. Συνεχίζω άλλωστε να είμαι οπαδός της Λιόν", δήλωσε ο Γάλλος.

Ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ προβληματίζεται επίσης από το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και τα τεκταινόμενα σε αυτό.

"Το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της κοινωνικής κατάστασης κάθε χώρας. Στην Ελλάδα υπάρχει βαθιά κρίση και περισσότερη  βία. Παίξαμε με τον Ολυμπιακό και η σέντρα άργησε λόγω των καπνογόνων κι επεισοδίων με την Αστυνομία. Είναι μια μικρή αντανάκλαση της ελληνικής κοινωνίας που υποφέρει. Τώρα ωστόσο προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της", σημείωσε.

Η αποχώρησή του, πάντως, όπως δηλώνει και ο ίδιος, μοιάζει πιο κοντά από ποτέ: "Πιστεύω πως θα σπάσω το συμβόλαιό μου. Ολος ο κόσμος μού το λέει. Ζω την πιο σκοτεινή περίοδο στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν πολλά προβλήματα σχετικά με την οργάνωση και την οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Σε τελική ανάλυση είναι εξουθενωτικό όλο αυτό το σκηνικό".