Europa League: Θα σηκωθεί η Τότεναμ;

Οι επαναληπτικοί προημιτελικοί του Europa League μπορούν να θεωρηθούν ως μία καλή απάντηση των Άγγλων για τη μη συμμετοχή καμίας ομάδας από το Νησί στην οκτάδα του Champions League. Απάντηση αν οι τρεις αγγλικές ομάδες καταφέρουν να προκριθούν στην τετράδα της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ρούμπιν Καζάν - Τσέλσι (19:00)

Η Τσέλσι έχει παρακαταθήκη του 3-1 του Στάμφορντ Μπριτζ και πηγαίνει στη Ρωσία για να προστατέψει τη νίκη της στο Λονδίνο. Η κατάσταση στους μπλε είναι λίγο περίεργη, μια και ο Ράφα Μπενίτεθ δείχνει πώς ήδη ψάχνει την επόμενη ομάδα του στην Πρέμιερ Λιγκ (φήμες για επιστροφή στη Λίβερπουλ!), ενώ τα σερί παιχνίδια για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ κάποια στιγμή θα κοστίσουν στους «μπλε». Ο Ντεμπά Μπα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής για τους φιλοξενούμενους, ενώ δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη ομάδα ο Ράιαν Μπέρτραντ λόγω ίωσης. Κέιχιλ και Κόουλ είναι τραυματίες, όπως και ο Όριολ Ρομέου που δεν υπολογίζεται εδώ και καιρό. Ο Κούρμπαν Μπερντίγιεφ παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου πώς η Τσέλσι έχει το αβαντάζ πρόκρισης, ενώ δεν έχει άλλα προβλήματα ν΄ αντιμετωπίσει πλην των Ερεμένκο, Εμβιλά.

Νιούκαστλ - Μπενφίκα (22:05)

Η Νιούκαστλ υποδέχεται στο Σπορτς Ντάιρεκτ Αρίνα την Μπενφίκα, στον επαναληπτικό της ήττας της με 3-1 στη Λισσαβώνα. Οι καρακάξες δεν έχουν απεμπλακεί οριστικά από την αποφυγή του υποβιβασμού στην Πρέμιερ, όμως εδώ που έχουν φθάσει θα κυνηγήσουν όσες πιθανότητες τούς αναλογούν για την πρόκριση. Ντεμπισί και Γκουφράν δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι ο Άλαν Πάρντιου άφησε να εννοηθεί πώς υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο Μπεν Αρφά, μπαίνοντας ως αλλαγή μετά τον τραυματισμό που τον έχει κρατήσει εκτός τους τελευταίους μήνες. Οι Στίβεν Τέιλορ, Κολοτσίνι, Τιοτέ και Σαντόν είναι παροπλισμένοι για τους Άγγλους, που θα πρέπει ν΄ αναγκάσουν την Μπενφίκα στην πρώτη της ήττα μετά από 31 σερί ματς χωρίς ήττα που έχει σε όσες διοργανώσεις συμμετέχει!

Λάτσιο - Φενέρμπαχτσε (22:05)

Το 2-0 του Σουκρού Σαράτσογλου αποτελεί ένα καλό.. μαξιλαράκι πρόκρισης για την τούρκικη ομάδα, η οποία θα έχει ως πλεονέκτημα το γεγονός πώς το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας τιμωρίας που έχει δεχθεί από την ΟΥΕΦΑ η Λάτσιο για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο παιχνίδι με την Γκλάντμπαχ για τους 32 της διοργάνωσης. Τιμωρημένος για τους λατσιάλι είναι ο μέσος Ονάζι που αποβλήθηκε στο πρώτο παιχνίδι, ενώ Εμρέ και Μούσα Σο δηλώθηκαν τραυματίες για τα "καναρίνια", με τον αμυντικό Ιρτεγκούν να εκτίει τιμωρία στο ματς της Ρώμης. Αήττητη στα πέντε τελευταία ματς Γιουρόπα Λιγκ, εκτός έδρας, είναι η Φενέρ, η οποία με την παρουσία της στους 8 έχει φθάσει στα προημιτελικά όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων: 2008 στο Τσάμπιονς Λιγκ, φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ, 1964 στο Κύπελλο Κυπελλούχων!

Βασιλεία - Τότεναμ (22:05)

Το 2-2 του Γουάιτ Χαρτ Λέιν αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη των Ελβετών για να συνεχίσουν το φετινό ευρωπαϊκό όνειρο! Το Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ δεν είναι εύκολη έδρα για κανέναν αντίπαλο, ειδικά στην προκειμένη περίπτωση που η Τότεναμ πηγαίνει μόνο για τη νίκη ή για ισοπαλία από σκορ 3-3 και πάνω για την πρόκριση. Για τον Βίλας Μπόας τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και σημαντικά. Εκτός είναι ο σούπερ σταρ Μπέιλ, ο Άαρον Λένον και ο Ζερμέν Ντεφόε, ενώ ούτε ο Γκαλάς θα δώσει το «παρών». Ο μέσος Σάντρο χάνει όλη τη σεζόν και δεν παίζει εδώ και παραπάνω από μήνα, με τον αμυντικό Καμπούλ να είναι ιατρικά έτοιμος αλλά δύο εβδομάδες πίσω σε φυσική κατάσταση! Ο Μουράτ Γιακίν, τεχνικός της Βασιλείας, θ΄ αρχίσει τον Ντέγκεν (πρώην παίκτης της Λίβερπουλ) που δεν έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι λόγω τραυματισμού. Διαθέσιμοι είναι οι Παρκ και Καμπράλ, όπως και ο Μάρκο Στρέλερ.

Πηγή: novasports.gr