Europa League: Στο επίκεντρο το Βασιλεία – Τότεναμ

Το παιχνίδι Βασιλεία-Τότεναμ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων της προημιτελικής φάσης του Europa League. 

Οι Λονδρέζοι ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την ελβετική ομάδα και η υπόθεση «πρόκριση» έχει δυσκολέψει αρκετά για αυτούς. 

Από εκεί και πέρα, η Τσέλσι (κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν), η Φενερμπαχτσέ (απέναντι στη Λάτσιο) και η Μπενφίκα (με αντίπαλο την Νιούκαστλ) έχουν κάνει το πρώτο βήμα για τους «4» της διοργάνωσης.

Ρουμπιν Καζάν-Τσέλσι 

Απίθανο μοιάζει το ενδεχόμενο η Τσέλσι να μην φύγει από το «Λουζνίκι» με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Η Ρουμπίν Καζάν έχει ελάχιστες πιθανότητες, όμως πλέον δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος και δύσκολα θα κοντράρουν την κάτοχο του περσινού Champions League. 

Οι «μπλε» θα προσπαθήσουν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να κλειδώσουν την πρόκριση και να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα ο επαναληπτικός. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν απουσίες, ενώ οι Λονδρέζοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Κόουλ και τον Κέιχιλ. 

Βασιλεία-Τότεναμ 

Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα στην αναμέτρηση της Τότεναμ στην έδρα της Βασιλείας. Το 2-2 δίνει το προβάδισμα στους Ελβετούς, οι οποίοι θέλουν να «επενδύσουν» στα δύο εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν στο Λονδίνο για να προκριθούν εκείνοι στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. 

Από την πλευρά της, η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας θα προσπαθήσει – χωρίς τον Μπέιλ – να πάρει τη νίκη σε αυτό το κρίσιμο ματς. 

Η έκπληξη του φετινού Europa δεν υπολογίζει τον Ντέγκεν, ενώ παράλληλα επιστρέφουν από τιμωρία τρεις βασικοί της παίκτες. Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους Γκαλάς, Λένον, Ντεφόε και τον Μπέιλ. Στη διάθεσή του επιστρέφει ο Γουόκερ. 

Λάτσιο-Φενερμπαχτσέ 

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει το ματς, αφού οι γηπεδούχοι είναι τιμωρημένοι από την UEFA. Οι Ιταλοί εξέφρασαν παράπονα για την διαιτησία του πρώτου αγώνα, με την αποβολή του Ονάζι και το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Φενερμπαχτσέ στο 78’ και άνοιξαν το σκορ στο πρώτο ματς. 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι Ιταλοί δεν είχαν την αναμενόμενη απόδοση για ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν υπολογίζονται οι Μάουρι, Κονκό και Ντίας. Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Μούσα Σο είναι τραυματίας για τους Τούρκους. 

Νιούκαστλ-Μπενφίκα 

Μόνο αν… αυτοκτονήσει η Μπενφίκα δεν θα είναι μία από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του φετινού Europa League. Η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους είναι μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες στην Ευρώπη και έχει τη δυνατότητα να αλλάζει πρόσωπα στο αρχικό της σχήμα, χωρίς να επηρεάζεται η γενικότερή της εικόνα. 

Η αγγλική ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς τους Μπεν Αρφά, Σαντόν, Περτς, Κολοτσίνι, Ντεμπουσί και Τιοτέ. Από την πλευρά τους, οι «αετοί» δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και ίσως πάρουν «ανάσες» κάποιοι από τους βασικούς παίκτες. 

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης 

Πέμπτη 05 Απριλίου 2013 

Τσέλσι-Ρουμπίν Καζάν (3-1) 
Φενερμπαχτσέ-Λάτσιο (2-0) 
Τότεναμ-Βασιλεία (2-2) 
Μπενφίκα-Νιούκαστλ (3-1) 

Οι επαναληπτικοί αγώνες 

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 

Ρουμπιν Καζάν-Τσέλσι (19:00) 
Βασιλεία-Τότεναμ (22:05) 
Λάτσιο-Φενερμπαχτσέ (22:05) 
Νιούκαστλ-Μπενφίκα (22:05) 

πηγή: sport-fm.gr