Κατίδης: Κι όμως δήλωσε ότι γνώριζε το παράγγελμα της Χρυσής Αυγής

Ξαφνικά, η ποδοσφαιρική πραγματικότητα της Ελλάδος γυρίζει γύρω από ένα 20χρονο παλικάρι, τον Γιώργο Κατίδη.

Σωρεία ανακοινώσεων και δηλώσεων ακολούθησαν την κίνησή του να πανηγυρίσει το -κρισιμότατο- γκολ που πέτυχε με τη Βέροια το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, με ναζιστικό χαιρετισμό.

Από τη "μηδενική ανοχή" που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τέτοια φαινόμενα, που "υποβαθμίζουν την ιστορία και την καταγωγή της προσφυγικής ομάδας της ΑΕΚ", όπως γράφτηκε στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέχρι τις εκκλήσεις του φροντιστή της ΑΕΚ, Νίκου Κορομηλά να κατεβάσει ο ποδοσφαιριστής το χέρι του τη στιγμή που έκανε την κίνηση.

"Είναι καλό παιδί. Θα το γνώριζα αν ήταν φασίστας", δήλωσε ο Καλίφα Σανκαρέ, ένας από τους πολλούς που μίλησαν υπέρ ή κατά του διεθνή με την Εθνική Νέων, ο οποίος τον γνώριζε από την κοινή του θητεία στον Άρη. Τα ιμάτιά του διαρρηγνύει και ο Νίκος Κορομηλάς. "Μου ορκίστηκε στη μάνα του ότι δεν γνώριζε τι σημαίνει η συγκεκριμένη κίνηση", τόνιζε και ξανατόνιζε ο φροντιστής της Ένωσης, ο οποίος έσπευσε πρώτος να τον σταματήσει χωρίς επιτυχία. Την ίδια ώρα, συμπαίκτες του, που δεν κατονομάζονται, φέρονται, σύμφωνα με τις κυριακάτικες αθλητικές εφημερίδες να τον έχουν δει να βάζει τα κλάματα στα αποδυτήρια.

"Θέλαμε πολύ με τους συμπαίκτες μας να δούμε ένα γήπεδο όρθιο, μετά από ένα γκολ και γι' αυτό το λόγο, επειδή πέτυχα αυτό το κρίσιμο τέρμα, θέλησα να χρησιμοποιήσω τη γνωστή κίνηση της Χρυσής Αυγής για να το επιτύχω, χωρίς όμως να σημαίνει τίποτα άλλο για μένα αυτό", ήταν η ακριβής -και απογοητευτική- δήλωσή του.

Δείτε τι δήλωσε στο Novasports:

Ο Γιώργος Κατίδης προφανώς εννοεί το "εγέρθητι" της Χρυσής Αυγής, το οποίο γνώριζε και προφανώς το εγκρίνει. Είναι απαραίτητο να μάθει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν κομμάτια από μια ιδεολογία, η οποία, όπως μετά βδελυγμίας, ως άλλη Βούλα Παπαχρήστου, δηλώνει ότι δεν τον εκφράζει.

Ο Πάολο ντι Κάνιο, τον οποίο μιμήθηκε, έχει ακροδεξιές απόψεις και καθιέρωσε τον συγκεκριμένο τύπο πανηγυρισμού μπροστά στους ακροδεξιούς φιλάθλους της Λάτσιο. Αν δεν είναι ψεύτης και φασίστας ο Κατίδης, είναι τουλάχιστον αφελής. Κι όχι μόνο αφελής. Απλά δεν έχει καταλάβει το ρόλο που παίζει το ποδόσφαιρο στην κοινωνία. Είναι τουλάχιστον ασεβής προς το μυαλό, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια όσων των παρακολουθούν να σκοράρει και νομίζει πως με οποιοδήποτε κάλεσμα, θα τους κάνει να σηκωθούν όρθιοι για να τον αποθεώσουν.

Ο αποκλεισμός του από τις εθνικές ομάδες ήταν λογικό επακόλουθο, ακόμη κι αν για κάποιους φαντάζει αυστηρή τιμωρία. Χαρακτηρίζει άλλωστε, την ισορροπιστική λογική ανάμεσα στις ακραίες απόψεις, επάνω στις οποίες ισορροπεί ακόμη και η παραμικρή κυβερνητική απόφαση.

Ήταν σαν ένα αντίβαρο στις εισόδους εκκαθάρισης από πλευράς Αστυνομίας στις βίλες Αμαλίας, Λέλας Καραγιάννη και όλες τις άλλες.

Ο προπονητής του, Έβαλντ Λίνεν, μετά από τουλάχιστον τρία επεισόδια στην προπόνηση της ΑΕΚ μαζί του κι αφότου τον έχει διώξει δύο φορές από την προπόνηση, βρήκε πάτημα να μιλήσει για τον "προβληματικό" του χαρακτήρα και να ξεμπλέξει μαζί του. Αφορμή έψαχνε και ο Κατίδης την έδωσε.

Στην ΑΕΚ συγκάλεσαν έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσουν το μέλλον του ποδοσφαιριστή στην ομάδα, ο οποίος πάντως οικειοθελώς έθεσε τον εαυτό του εκτός ρόστερ, ήδη από την Κυριακή. Το μέλλον του προοιωνίζεται δυσοίωνο, σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος.