Τελειώνει η άμμος στην κλεψύδρα για την ΑΕΚ

Ένα σημάδι από τον Δημήτρη Βιντιάδη εξακολουθεί να περιμένει η ΑΕΚ για να ατενίζει το μέλλον με λίγη αισιοδοξία. Ο 32χρονος εφοπλιστής αναμένεται να μεταβεί, ίσως και μέχρι το τέλος εβδομάδας, στην Αγγλία για επαφές με τους συνεργάτες του, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση ενός μεγάλου μέρους του ποσού που φέρεται να έχει συγκεντρώσει για το πλάνο του και το οποίο αγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ. 

Με την επιστροφή του κι από τη στιγμή που θα είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό - χρηματοδοτικό πλάνο, θα γίνει το ραντεβού με τους Πέτρο Παππά και Δημήτρη Μελισσανίδη, πιθανώς και με την παρουσία του Κιθ Χάρις. Πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό είναι ακόμη άγνωστο, αλλά υπάρχουν εκτιμήσεις πως θα συμβεί ίσως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και σε κάθε περίπτωση πριν τη νέα γενική συνέλευση στις 22 Μαρτίου. Από πλευράς διοίκησης εμφανίζονται βέβαιοι για την πραγματοποίηση του κρίσιμου ραντεβού, ποντάροντας και στις άριστες σχέσεις των Παππά και Μελισσανίδη. 

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος 

Η οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ ΑΕΚ είναι οριακή. Χθες μοιράστηκαν 65.000 ευρώ σε παίκτες και υπαλλήλους, ένα μέρος των πολλών οφειλομένων απέναντί τους, αλλά δεν υπάρχει «φως» για περισσότερα έσοδα άμεσα. Οι εισπράξεις από τους αγώνες με Βέροια και Πανθρακικό που απομένουν στο ΟΑΚΑ δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα της ομάδας, τα προβλεπόμενα έσοδα από άλλες πηγές είναι σταγόνα στον ωκεανό και την ίδια ώρα υπάρχει και ο σκόπελος της αδειοδότησης που καλείται να ξεπεράσει η ομάδα. 

Η εξασφάλιση ασφαλιστικής και κυρίως φορολογικής ενημερότητας είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» σε αυτή την προσπάθεια, καθώς απαιτούνται χρήματα που δεν υπάρχουν στα ταμεία. Σύντομα θα πρέπει η διοίκηση, που ήδη έχει αρχίσει να συμπληρώνει το φάκελο που θα στείλει στην ΕΠΟ, να κάνει επαφές με τους παίκτες, προκειμένου να προχωρήσει σε διακανονισμούς για την καταβολή των οφειλομένων, όπως αναφέρει το sport-fm.gr.