Ναυαγεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΑΕΚ

Oλοκληρώνεται και τυπικά το βράδυ της Δευτέρας η προθεσμία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 25 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ωστόσο, εδώ και μέρες είναι γνωστό ότι θα υπάρχουν αδιάθετα, πλην εξαιρετικής έκπληξης. Η μη κάλυψη του ποσού της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου συνιστά ήττα για την ΑΕΚ.

Η Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για τον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου που θα ορίσει νέα γενική συνέλευση, μάλλον για τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, για νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που όμως είναι αμφίβολο και πάλι αν θα καλυφθεί.

Όσο δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό από πλευράς Δημήτρη Βιντιάδη και όσο δε βρίσκονται δικοί του εταίροι και όσο οι τωρινοί μέτοχοι παραμείνουν ανενεργοί, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να καλυφθεί. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παραμένει "ερωτηματικό" για το μέλλον. Προς το παρόν, ο ίδιος έχει κάνει ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να ξοδέψει χρήματα στην Ένωση χωρίς αξιόπιστους εταίρους που θα κληθούν να επενδύσουν.

Μένει να φανεί αν θα ενεργοποιηθούν οι παραιτήσεις από μέλη του ΔΣ και ποια θα είναι η τιμή της μετοχής.

Στο μεταξύ, τη δική της μάχη θα δώσει στην εβδομάδα που ξεκίνησε η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για να εξασφαλίσει την έκδοση εισιτηρίων για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.

Για να γίνει αυτό απαιτείται ένα ποσό προς την εφορία, το οποίο δεν υπάρχει στα ταμεία του συλλόγου και καταβάλλεται προσπάθεια από τους διοικούντες να συγκεντρωθεί, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα.

Άλλωστε, από τα προβλεπόμενα έσοδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η διοίκηση ελπίζει να καλύψει κάποιες από τις οφειλές που υπάρχουν.