Στα χέρια των ιταλικών αρχών βασικός εμπλεκόμενος σε στημένα παιχνίδια

Στη σύλληψη ενός από τους βασικούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση στημένων αγώνων με χώρα προέλευσης την Ασία, συνέλαβε η ιταλική αστυνομία. Πρόκειται για τον Αντμίρ Σούλιτς, ο οποίος συνέληφθη ενώ ταξίδευε από την Σιγκαπούρη με προορισμό το Μιλάνο.

Ο Σούλιτς καταζητείτο από την Ιnterpol μετά το πόρισμα του εισαγγελέα της Κρεμόνα, όπου διεξάγονται έρευνες με τουλάχιστον 150 άτομα να έχουν κριθεί ύποπτα.

Ο Σούλιτς βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών από το Δεκέμβριο του 2011, ενώ θεωρείται άνθρωπος- κλειδί σε παράνομες στοιχηματικές δραστηριότητες όπου ενορχηστρωτής θεωρείται ο επιχειρηματίας από την Σιγκαπούρη, Ταν Σιτ Ενγκ, όπως αναφέρει το sport24.gr.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Interpol, Ρόναλντ Νομπλ, ο Σούλιτς συνεργάζονταν με τον Νταν Ταν και εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής Αλμίρ Γκέγκιτς επίσης συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μαλπένζα για εμπλοκή σε στημένους αγώνες.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της FIFA, Ραλφ Μούτσκε εξέφρασε την ελπίδα πως ο Νταν Ταν σύντομα θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορούμενου αρκεί να υπάρχει υποστήριξη από τις αρχές της Σιγκαπούρης.

Η Europol έπειτα από έρευνα που διήρκεσε 18 μήνες ανακοίνωσε πως 380 ματς στην Ευρώπη κρίθηκαν ύποπτα, ενώ για ακόμη 300 παιχνίδια σε Αφρική, Ασία, Νότια και Κεντρική Αμερική υπάρχουν βάσιμες υποψίες για στήσιμο.