Στημένα ματς: Η πρώτη σύλληψη έγινε στην Κροατία

Ζαντάρ και Ίντερ Ζάπρεσιτς "φωτογραφίζονται" ως τα ύποπτα σωματεία του κροατικού θύλακα του κυκλώματος στημένων παιχνιδιών που ερευνά η Europol.

Τo Associated Press, αλλά και κροατικά Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα ξετυλίγουν το κουβάρι με αφορμή τη σύλληψη από τις κροατικές Αρχές του Μάριο Σίζμεκ.

Ο 37χρονος ποδοσφαιριστής ήταν ο τέλειος στόχος για να του προταθεί να έχει μειωμένη απόδοση και να αφήσει την άλλη ομάδα να κερδίσει.  Πλησίαζε στο τέλος της καριέρας του, έχοντας αγωνιστεί σε μικρομεσαίες ομάδες της Κροατίας και του Ισραήλ και η ομάδα του (ΝΚ Σεσβέτε) τον είχε απλήρωτο για 14 μήνες.

"Κατέστρεψα είκοσι χρόνια καριέρας σε έναν μήνα", δήλωσε ο ίδιος, όταν τον ανακάλυψαν επιθεωρητές της Europol.

Από την άλλη, είχε ήδη καταστραφεί νωρίτερα, όταν επέτρεπε σε συμμορίες εγκληματιών να τον εκβιάζουν, έχοντας ο ίδιος μπει "βαθιά" στο κύκλωμα, από το οποίο, τελικά, δεν μπορούσε να ξεφύγει.

Εξαιτίας του Σίζμεκ, πολλά ύποπτα παιχνίδια της Ζαντάρ και της Ίντερ Ζάπρεσιτς βρίσκονται στη λίστα. Ο Κροάτης μέσος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν και στις δύο ομάδες.

Οι σύλλογοι, από την πλευρά τους, δεν έχουν πάρει επίσημη θέση και ανεπίσημα, σύμφωνα με κροατικά ΜΜΕ, ζητούν από τη FIFA, να τις απεμπλέξει, αν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία.