Στους μπλαουγκράνα για άλλα πέντε χρόνια ο Μέσι

Οι πληροφορίες που έλεγαν ότι ο Λιονέλ Μέσι θα συμφωνούσε και τυπικά με τη Μπάρτσα για την ανανέωση του συμβολαίου του, τελικά βγήκαν αληθινές. Κι αυτό γιατί ο Αργεντίνος σούπερ – σταρ βρέθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της Μπαρτσελόνα, όπου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, με χρονική διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2018.

Οι δύο πλευρές είχαν έρθει εδώ και αρκετό καιρό σε πλήρη συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας τους, και απέμενε το τυπικό σκέλος της υπόθεσης με τις υπογραφές. Ο άνθρωπος των ρεκόρ και παιδί θαύμα του ποδοσφαίρου επέκτεινε πρόωρα το συμβόλαιό κατά δύο έτη, καθώς το προηγούμενο εξέπνεε το 2016, με δεδομένη την επιθυμία των διοικούντων των μπλαουγκράνα να τον κρατήσουν στο Καμπ Νου.

Ο Αργεντίνος ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα, σε ηλικία 13 ετών, αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα στα 16 και σε περίπτωση που εξαντλήσει το νέο συμβόλαιο, θα έχει κλείσει τα 31, αγωνιζόμενος 18 ολόκληρα χρόνια στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά ανανέωση για τους μπλαουγκράνα, καθώς είχαν προηγηθεί αυτές των Κάρλες Πουγιόλ και Τσάβι.

Η ρήτρα αποδέσμευσής του που φτάνει τα 250 εκατομμύρια ευρώ, καθιστά απαγορευτική κάθε σκέψη άλλης ομάδας να τον αποκτήσει.