Το πρώτο στημένο έσκασε: Λίβερπουλ – Ντέμπρετσεν

Το παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Ντέμπρετσεν για τη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2009-10 βρίσκεται ανάμεσα στα ματς που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Europol. Πρόκειται για τον αγώνα του Άνφιλντ στην πρώτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου, που είχε λήξει με σκορ 1-0, σύμφωνα με τη δανέζικη εφημερίδα Ekstrabladet.

Το αξιοσημείωτο είναι το νικητήριο γκολ του αγώνα πέτυχε ο Ολλανδός Ντιρκ Κούιτ -από ασίστ του Φερνάντο Τόρες- στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου κι ενώ ο Πορτογάλος διαιτητής Πέδρο Γκαρσία ετοιμαζόταν να σφυρίξει τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Οξύμωρο γεγονός είναι ότι οι φήμες συμπυκνώνονταν γύρω από την ισοπαλία στο ημίχρονο του αγώνα και το over, να επιτευχθούν δηλαδή στην αναμέτρηση από τρία γκολ και πάνω. Κανένα από τα δύο αυτά στοιχήματα δεν επαληθεύτηκε.

Ο τερματοφύλακας της Ντέμπρετσεν, Βούκασιν Πόλεκσιτς, κατηγορείται ότι χρηματίστηκε για να διασφαλίσει ότι στο ματς αυτό θα μπουν πάνω από δύο γκολ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αν και η ασίστ του Τόρες, προήλθε από αβίαστο λάθος του Πόλεκσιτς.

Στον αγώνα η Λίβερπουλ είχε λίγες ευκαιρίες και εν γένει πραγματοποιούσε κακή εμφάνιση. Το ρευστό 1-0 είχε φοβίσει τον Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος έκανε αμυντικογενείς προσθήκες στην ενδεκάδα (Μασεράνο και Φάμπιο Αουρέλιο) για να κρατήσει το σκορ.

Οι κόκκινοι απείλησαν σοβαρά μόνο μια φορά ακόμα, με δοκάρι του Στίβεν Τζέραρντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη 18άδα των Ρεντς ήταν και ένας Έλληνας, ο Σωτήρης Κυργιάκος.

Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου διαψεύδει ότι είχε γνώση και τονίζει ότι "δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή της κάποια βάσιμη αναφορά για ύποπτα παιχνίδια του Champions League που διεξήχθησαν στη χώρα".

Παράλληλα, διαμηνύει ότι η Europοl δεν έχει έρθει σε επαφή με αξιωματούχους της Ομοσπονδίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ekstrabladet, η έρευνα επικεντρώνεται στο άλλο ματς του Champions League, καθώς έχει γίνει αντιληπτό πως κυρίαρχο μέλημα είναι να διαφυλαχθεί η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι ο Βούκασιν Πόλεκσιτς τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, επειδή είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο στημένων αγώνων εντός της χώρας της Ουγγαρίας.