Μεταγραφές: μάχη για τα πλέι-οφ, μίλια μπροστά ο Ολυμπιακός

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν τα φετινά πλέι-οφ της Superleague θα είναι τα τελευταία κι αν από του χρόνου το σύστημα θα αλλάξει.

Αυτό όμως που διαφαίνεται, με την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου είναι ότι για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της σεζόν 2013-14 μέσω των πλέι-οφ, πραγματικά θα δοθεί μάχη.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στο συν 14 από το δεύτερο Αστέρα Τρίπολης και δεν κινδυνεύει. Άλλωστε, δεν είχε μεγάλες απώλειες. Πίνο ήρθε, Τοροσίδης έφυγε για τους Πειραιώτες και ο τίτλος πλησιάζει άκοπα.

Ο δεύτερος Αστέρας Τρίπολης δεν έχασε κανέναν παίκτη. Αντιθέτως, ενισχύθηκε με πέντε ακόμη επιλογές: τον αμυντικό Κοντοέ, τους Κάφα και Σέτι και τους επιθετικούς Λένσε και Ουρτάδο.

Πρωταθλητής της μεταγραφικής περιόδου μοιάζει να είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε έξι έτοιμους παίκτες. Οι Κατσουράνης και Σίλντεφελντ θα ενδυναμώσουν την αμυντική γραμμή. Τη διαφορά για το Δικέφαλο του Βορρά αναμένεται να κάνει ο Καμαρά από τη Σοσό, το αριστερό εξτρέμ που τόσο επιθυμούσε ήδη από το καλοκαίρι ο Δώνης. Ωστόσο, δεν απέκτησε κλασικό φορ.

Ο Ατρόμητος θα πορευτεί χωρίς τον τερματιφύλακα Ιτάνζ. Το θετικό για τους Περιστεριώτες είναι η έλευση των επιθετικών Ουντότζι και Μάντζιου, οι οποίοι είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχύσουν την γραμμή κρούσης της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου, η οποία χρειαζόταν επειγόντως προσθήκες.

Ο Λεβαδειακός ποντάρει στην ποιοτική ενίσχυση από τους Μπουμάλ και Καγεχόν, αλλά απώλεια θεωρείται ο Ναπολεόνι.

Τελείως άλλους πρωταγωνιστές αναμένεται να έχει ο Παναθηναϊκός του Φάμπρι στο δεύτερο γύρο της Superleague. Ο Ισπανός, πάντως, ενίσχυσε αθόρυβα τη θέση του από τη στιγμή που έγινε αποδεκτή η εισήγησή του για το μεσοεπιθετικό Χοκίν.

Στην ουρά, ο Πετρόπουλος αποτελεί τη μεγαλύτερη προσθήκη για την ΑΕΚ, ενώ Ξάνθη και Πλατανιάς προχώρησαν σε μπαράζ ενισχύσεων για να γλιτώσουν τον υποβιβασμό.

Κατά τα λοιπά, νωθρά κινήθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι οι Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα. Νεαρά άτομα πρόσθεσαν στο ρόστερ τους οι Πανιώνιος, Κέρκυρα, Βέροια, ΟΦΗ και Άρης. Σημαντική ενίσχυση για τους κίτρινους, πάντως, αποτέλεσαν οι Ζαραδούκας και Τάτος.