Απέκρουσε 4 πέναλτι δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα για έναν τερματοφύλακα να αποκρούσει τη μπάλα όταν ο αντίπαλός του την έχει στημένη στα έντεκα βήματα. Ακόμα όμως και αν κάποιος καταφέρει, έστω και μία φορά να αποκρούσει πέναλτι στη διάρκεια των 90 λεπτών ενός αγώνα, θεωρείται μεγάλη επιτυχία.

Ο τερματοφύλακας Πάουλο Ενρίκε της βραζιλιάνικης Γκόιας δεν απέκρουσε μόνο ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα πέναλτι κατά την διάρκεια του ημιτελικού με αντίπαλο την Μπαχία σε τουρνουά ομάδων Νέων στο Σάο Πάουλο, θυμίζοντας το κατόρθωμα του Χέλμουτ Ντουκαντάμ.

Το 1986 ο Ρουμάνος τερματοφύλακας της Στεάουα Βυκουρεστίου είχε αποκρούσει τέσσερα διαδοχικά πέναλτι παικτών της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, χαρίζοντας ουσιαστικά το τρόπαιο στην ομάδα του.

Ο νεαρός Ενρίκε απέκρουσε δύο πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο και δύο εκτελέσεις παικτών της Μπαχία στη διαδικασία των πέναλτι. Ο γκολκίπερ στη διαδικασία των πέναλτι έπιασε δύο ακόμη πέναλτι και είχε καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση της Γκόιας στον τελικό με 3-0.