Η προϊστορία με τους Σλοβένους δείχνει Παναθηναϊκό

Την πρώτη φορά που είχαμε συνάντηση των Πρασίνων με σλοβενική ομάδα ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου του 1999 με τη Σπόρτνι στο Παρκ Γκόριτσα, όπου ο Παναθηναϊκός με γκολ-κεφαλία του Λυμπερόπουλου έφυγε νικητής με 0-1. Η ρεβάνς ήταν τυπική διαδικασία όπως φάνηκε με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κερδίζουν με τελικό σκορ 2-0. Σκόρερ οι Χέλγκι Σίγκουρντσον και Γιώργος Νασιόπουλος.

Με τη σημερινή αντίπαλο του ΠαναθηναΪκού, Μάριμπορ, η ιστορία ξεκινάει από το 1995-96 που αναμετρήθηκε για πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο UEFA. Και στους δύο αγώνες οι Πειραιώτες βγήκαν νικητές. Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο στάδιο Καραϊσκάκη επικράτησαν με 2-0. Τα γκολ σημείωσαν οι Γιουσκόβιακ και Σκαρτάδος και στη ρεβάνς στο Μάριμπορ πέρασαν μια εύκολη βραδιά, με τελικό σκορ 1-3 και γκολ των Ίβιτς, Σκαρτάδου και Χαντζίδη.

Έτσι λοιπόν, τα στατιστικά είναι υπέρ των παικτών της ελληνικής ομάδας για το αποψινό παιχνίδι και προσθέτει ένα ακόμα λιθαράκι αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης στους Πράσινους ενόψει της μάχης με τους Σλοβένους.