Συνάντηση Στουρνάρα – Σαββίδη για τα χρέη του ΠΑΟΚ

Τα παλαιά χρέη του ΠΑΟΚ και το πώς αυτά θα διευθετηθούν ήταν το επίκεντρο της συζήτησης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη και του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι η υπόθεση οδεύει προς οριστική λύση με άμεση εξόφληση του πρωτογενούς χρέους (περίπου 11,5 εκατ. ευρώ) και απαλλαγή της ΠΑΕ από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που ανεβάζουν το ποσό στα 28 εκατ. ευρώ.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για το θέμα των χρεών της ΠΑΕ προς το δημόσιο και φαίνεται πως βρέθηκε η φόρμουλα για να λύσει το πρόβλημα ο ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Κυβέρνηση προωθεί νόμο για όλες τις ανώνυμες (αθλητικές και μη) εταιρίες, σύμφωνα με τον οποίο με εξόφληση του πρωτογενούς χρέους θα σβήνονται πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Με την καταβολή ενός ποσού της τάξεως των 12 εκατομμυρίων ευρώ, ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να συμβάλει στην πλήρη εξυγίανση της ΠΑΕ και την απαλλαγή της από τα χρέη μια για πάντα. Αυτό που χρειάζεται για να υλοποιηθεί αυτή η προοπτική είναι να συμφωνήσει η τρόικα, η οποία σύμφωνα πάντα με το Γιάννη Στουρνάρα είναι θετική στον νόμο αυτό.

Να σημειωθεί ότι ο Ελληνορώσος επιχειρηματίας πριν από λίγο καιρό είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το ίδιο θέμα που εδώ και χρόνια απασχολεί τον ΠΑΟΚ.