“Απόδραση” από τη Λιβαδειά στο 97′

Τα 90 λεπτά δεν ήταν αρκετά στον Ολυμπιακό για να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τη Λιβαδειά, όμως οι Πειραιώτες “χτύπησαν” στις καθυστερήσεις, με τον “τρομοκράτη” Ράφικ Τζεμπούρ να δίνει τη νίκη στους πρωταθλητές με γκολ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 11', όταν ο Πόι επιχείρησε να “πιάσει στον ύπνο” τον Μέγιερι, όμως το μακρινό σουτ που επιχείρησε χτύπησε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ.

Πολύ καλή στιγμή και στο 21' για τους γηπεδούχους με τον Κόρμπο, που από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς ψάχνοντας το γκολ, χάνοντας καλές ευκαιρίες στο 23' και στο 31' με τον Γκρέκο και στο 34' με τον Μανωλά.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους ωστόσο να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση, και μάλιστα να έχουν δοκάρι στο 81' με τον Ακόστα.

Στο 89' ο Ολυμπιακός είχε τη δική του μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Τοροσίδη που απομάκρυνε ο Νικολακάκης πάνω στη γραμμή.

Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Πίνο εκτέλεσε το φάουλ, ο Τζεμπούρ πήρε την κεφαλιά και έγραψε το τελικό 0-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαιτητής Βοσκάκης αρχικά είχε δείξει πέντε λεπτά καθυστερήσεις, και το γεγονός ότι το γκολ του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο έβδομο λεπτό του επιπλέον χρόνου εξόργισε τους γηπεδούχους.