“Μεταμορφωμένη” η ΑΕΚ, 1-0 την Ξάνθη

Ένα γκολ του Αντώνη Πετρόπουλου έκρινε την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, με την Ένωση να δείχνει το καλό της πρόσωπο και να δημιουργεί σωρεία ευκαιριών, παρουσιάζοντας ωστόσο αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων, κόντρα σε μία Ξάνθη που δεν απείλησε ουσιαστικά σε καμία περίπτωση την αντίπαλό της.

Οι Κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν δυνατά από την αρχή και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 5ο λεπτό, όταν ο Φούντας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ, όμως ο διαιτητής Κομίνης ακύρωσε το γκολ, θεωρώντας ότι προηγουμένως ο παίκτης της ΑΕΚ είχε κοντρολάρει την μπάλα με το χέρι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν καλές ευκαιρίες με τον Πετρόπουλο στο 30', τον Μητρόπουλο στο 40', και τον Ρίκκα στο 45', όμως το ημίχρονο έληξε τελικά χωρίς τέρματα.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ούτε η προβολή του Πετρόπουλου στο 53', ούτε η κεφαλιά του Μπουγαΐδη στο 57', ούτε το σουτ του Μπουγαΐδη στο 60', αλλά ούτε και αυτό του Γκερέιρο στο 62' βρήκαν στόχο.

Τη λύση έδωσε τελικά ο Πετρόπουλος στο 68' με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από καλή σέντρα του νεαρού Τσουμάγκα, στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Ένωσης.

Στη συνέχεια του αγώνα η Ξάνθη δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ και να διεκδικήσει το βαθμό της ισοπαλίας, ενώ αντίθετα ήταν οι Κιτρινόμαυροι που είχαν δοκάρι στο 80' με τον Ρίκκα.

Με την πολύτιμη αυτή νίκη η ΑΕΚ “ξεκόλλησε” από τον πάτο της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 15 βαθμούς, όσους έχει και η Βέροια και τρεις περισσότερους απ'όσους έχει η Κέρκυρα, αν και αμφότερες οι ομάδες έχουν από έναν αγώνα λιγότερο. Αντίθετα, η Ξάνθη έμεινε στους 18 βαθμούς και στην 11η θέση, σε απόσταση αναπνοής από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Σε άλλο παιχνίδι που διεξήχθη την ίδια ώρα στην Κομοτηνή, Πανθρακικός και Πλατανιάς αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1, μοιραζόμενοι τα γκολ και τις εντυπώσεις. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις, ο Πλατανιάς κατάφερε να προηγηθεί στο 51' με τον Ναζλίδη. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και στο 63' είχαν δοκάρι με τον Σερφά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ, με σκόρερ τον “συνήθη ύποπτο”, Δημήτρη Παπαδόπουλο. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Με το βαθμό της ισοπαλίας ο Πανθρακικός έφτασε τους 21 βαθμούς και βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας, ενώ τρεις βαθμούς λιγότερους έχει ο Πλατανιάς.