Τον γυρολόγο Φάμπρι έφερε ο Παναθηναϊκός

Προπονητή από την Ιβηρική χερσόνησο, ως αντικαταστάτη του Χουάν Ραμόν Ρότσα, που απομακρύνθηκε, έφερε στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο Φάμπρι, ή αλλιώς Φαμπριτσιάνο Γκονζάλες Πενέλας, 58 ετών, δεν έχει το παλμαρέ που θα ενθουσιάσει τους οπαδούς του τριφυλλιού.

Στη "γεμάτη" προπονητική του καριέρα, την οποί ξεκίνησε ως υπεύθυνος των ακαδημιών της Κομερσιάλ και της Βιγιάλμπες το 1984, ο Ισπανός γυρολόγος τεχνικός έχει καθίσει στον πάγκο 22 ομάδων.

Σε μερικές από αυτές (Μέριδα, Ουέσκα) θήτευσε δύο και τρεις φορές.

Ο 58χρονος πάτησε σε ελληνικό έδαφος και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για έξι μήνες. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού κινήθηκαν άμεσα για την αντικατάσταση του Χουάν Ραμόν Ρότσα, απορρίπτοντας από την αρχή τη λύση του Γιάτσεκ Γκμοχ, που προωθείτο επιμόνως το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

O Φάμπρι θεωρείται λάτρης της τακτικής και της πειθαρχίας, αλλά πάνω απ' όλα, είναι φθηνός και του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ρασίνγκ Σανταντέρ, απ' όπου απομακρύνθηκε τον Δεκέμβριο του 2012. Νωρίτερα, τον Ιούνιο, είχε απολυθεί και από την Ουέσκα, επειδή δεν πετυχε τους βαθμολογικούς στόχους στην περσινή Segunda Division.

Ο Φάμπρι αναμένεται να βρεθεί στην Παιανία εντός της ημέρας για να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού.