Απογοητευτική η εικόνα των ερυθρολεύκων

Τελικά δεν μπήκε με το δεξί στη πρεμιέρα του Champions League, ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε στο Καραϊσκάκη 2-1 από τη Σάλκε. Η απόδοση των ερυθρόλευκων δεν ήταν καθόλου καλή, ενώ παρουσίαασαν πολλά αμυντικά κενά και προβλήματα στη μεσαία γραμμή. Η Σάλκε από την πλευρά της εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες των ερυθρολεύκων, σκοράροντας δύο φορές, ενώ έχασαν και πέναλτι.

Ο Λεονάρτνο Ζαρντίμ ξεκίνησε με εκπλήξεις στην ενδεκάδα με το σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια επανέφερε τον Μέγιερι, στην άμυνα ο Τοροσίδης δεξιά, Χολέμπας αριστερά και Μανωλάς, Κοντρέρας κεντρικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή ο Μοδέστο με το Μανιάτη σαν κεντρικά χαφ, ο Μασάδο μπροστά τους, ο Φουστέρ δεξιά, ο Αμπντούν αριστερά και ο Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο τεχνικός της Σάλκε Χουμπ Στέφενς ξεκίνησε με τον Ούνερσταλ κάτω από τα δοκάρια, τους Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Μάτιπ και Φουξ στην αμυντική γραμμή. Χόλτμπι, Τζόουνς, Μπαρνέτα και Νόιστεντερ η τετράδα στη μεσαία γραμμή με το Φαρφάν και τον Χούντελααρ στην επίθεση σε διάταξη 4-4-2 η οποία μετατρεπόταν σε 4-4-1-1.

Από την έναρξη ο Ζαρντίμ ακολούθησε σε ένα μεγάλο ποσοστό τα πλάνα του προκατόχου του Ερνέστο Βαλβέρδε ρίχνοντας στην μάχη τον Νταβίδ Φουστέρ και αλλάζοντας το 4-3-3 του πρωταθλήματος σε 4-2-3-1, χωρίς τον Ιμπαγάσα αλλά με Μοδέστο και Μασάδο μαζί με το Μανιάτη στον άξονα.

Στο 5ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μασάδο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Μασάδο όμως να παίζει από αριστερά και το Φουστέρ πίσω από τον Τζιμπούρ, στη θέση δηλαδή που έπαιζε και πέρσι. Μετά το 20ο λεπτό η Σάλκε κατάφερε να παγώσει το ρυθμό ανεβάζοντας πιο ψηλά την άμυνα της και κλείνοντας πολύ καλά τόσο τον Φουστέρ όσο και το Μασάδο που αποτελούσαν τους κινητήριους μοχλούς για τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν την αυτοκυριαρχία τους στη μεσαία γραμμή και την αυτοσυγκέντρωση τους με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να κυκλοφορούν την μπάλα με ευκολία και να αρχίζουν να απειλούν την εστία του Μέγιερι. Ύστερα από κόρνερ στο 41' από δεξιά, ο Χέβεντες έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού και με κεφαλιά νίκησε τον Μέγιερι και έγραψε το 0-1 παγώνοντας το Καραϊσκάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σαλκε ξεκίνησε με φόρα από το πρώτο και στο 51 έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 0-2 και να τελειώσει το ματς. Ο Ολυμπιακός ο οποίος είχε χάσει μια πολύ καλή διπλή ευκαιρία στο 56' με τον Αμπντούν και το Φουστέρ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Αμπντούν στο 58'.

Ο Χόλμπι έφυγε ωραία έστρωσε στον Χούντελαρ ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-1 για τους Γερμανούς με την άμυνα να θυμίζει παιδική χαρά. Η ψυχρολουσία ήταν μεγάλη για τους πρωταθλητές Ελλάδας που λεπτό μετά το 1-2, βρέθηκαν μπροστά στην απειλή ενός τρίτου γκολ καθώς οι Γερμανοί πήραν πέναλτι στην ανατροπή του Μπαρνέτα από τον Μανωλά. Ο Χούντελαρ ανέλαβε την εκτέλεση όμως σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μέγιερι και έτσι ο Ολυμπιακός σώθηκε από το τρίτο γκολ μένοντας παράλληλα ζωντανός στη διεκδίκηση του βαθμού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μασάδο, Μανιάτης, Μοντέστο (69΄ Γκρέκο) , Φουστέρ (58΄ Ιμπαγάσα), Αμπντούν (69΄ Μήτρογλου), Τζιμπούρ

ΣΑΛΚΕ (Χούουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Χεβέντες, Παπαδόπουλος, Μάτιπ, Φουξ, Χόλτμπι, Τζόουνς (+90΄ Χέγκερ), Μπαρνέτα (79΄ Αφελάι), Νόιστεντερ, Φαρφάν (+90' Ντράξλερ), Χούντελααρ.