Σαλπιγγίδης: Να πλησιάσουμε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να φτάσει σταδιακά στην κορυφή. Προς το παρόν, ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Αυτό διαμηνύει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που θέλει να βλέπει την ομάδα του να ανεβαίνει διαρκώς σκαλιά. "Θέλουμε να πλησιάσουμε όσο γίνεται περισσότερο στη βαθμολογία τον πρωτοπόρο και να απομακρυνθούμε από τον τρίτο. Αυτή είναι η βασική μας επιδίωξη", δήλωσε ο διεθνής επιθετικός.

"Είχα την ατυχία στην αρχή της περιόδου να σπάσω το δάχτυλο μου και στη συνέχεια προσπάθησα να βρω και πάλι τον ρυθμό μου. Συνολικά, πάντως, θεωρώ ότι είχα ένα καλό εξάμηνο και, φυσικά, θέλω να δώσω στη συνέχεια περισσότερα στην ομάδα, γιατί ξέρω ότι μπορώ να το κάνω", δήλωσε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έδειξε να πτοείται από τις ατυχίες που του χτύπησαν την πόρτα στην αρχή της σεζόν.

Για τον προπονητή του, Γιώργο Δώνη, έχει να πει τα καλύτερα: "Έχουμε μια καλή συνεργασία. Προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, είτε στις καθημερινές προπονήσεις, είτε στη διάρκεια των αγώνων. Μιλάμε για έναν νέο άνθρωπο και είναι φυσιολογικό να διακατέχεται από καινούργιες ιδέες".

Ακόμη, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Σπορ του Βορρά" τονίζει ότι ο Κώστας Κατσουράνης είναι έμπειρος παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και "μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια τόσο στην άμυνα, όσο και στη μεσαία γραμμή".

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ από καταβολής του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Επίσης, πιστεύει στα νέα παιδιά που έχουν... κατακλύσει το ρόστερ των Θεσσαλονικέων. "Ξέρουν καλά πού βρίσκονται και καταβάλλουν καθημερινά μεγάλη προσπάθεια. Αυτό που διαπιστώνω προσωπικά σ' αυτά τα παιδιά είναι η έντονη επιθυμία τους να καθιερωθούν στην ομάδα και να της προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάποιες φορές τους πειράζει και τους προκαλεί στενοχώρια όταν δεν αγωνίζονται. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, και το γνωρίζουν καλά".