Στρογγυλοκάθισε στην κορυφή της Premiership η Γιουνάιτεντ

Στους επτά βαθμούς αυξήθηκε η διαφορά της πρωτοπόρου της Πρέμιερ Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, μετά το τέλος της Boxing Day.

Η Γιουνάιτεντ, μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα, επικράτησε με 4-3 της Νιούκαστλ στο Ολντ Τράφορντ. Οι Ανθρακωρύχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 4', με 2-1 στο 29' και με 3-2 στο 68', όμως ισοφαρίστηκαν και πάλι σε 3-3 στο 71', με γκολ του Φαν Πέρσι, ενώ το γκολ της νίκης σημείωσε στο 90' ο Τσιτσαρίτο.

Αντίθετα, η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία στο “Στάδιο του Φωτός”, καθώς η Σάντερλαντ πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε ένα γκολ του Τζόνσον, αφήνοντας τους Πολίτες επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας παρέμεινε η Τσέλσι (με έναν αγώνα λιγότερο), που επικράτησε με 1-0 της Νόριτς εκτός έδρας, χάρη σε ένα γκολ του Μάτα, ενώ τη δεύτερη συνεχόμενη συντριβή της υπέστη η Άστον Βίλα, μετά το 0-8 από την Τσέλσι, αυτή τη φορά από την Τότεναμ, που την κατατρόπωσε με 4-0 μέσα στο Βίλα Παρκ.

Βαριά ήττα με 1-3 γνώρισε η Λίβερπουλ στην έδρα της Στόουκ, αν και προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Τζέραρντ. Η Στόουκ ισοφάρισε στο 5' με τον Γουόλτερς και πέτυχε δύο ακόμα τέρματα στο 12' και στο 49'.

Τα αποτελέσματα της ημέρας στην Premier League:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 4-3
Σάντερλαντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0
Νόριτς – Τσέλσι 0-1
Άστον Βίλα – Τότεναμ 0-4
Στόουκ – Λίβερπουλ 3-1
Έβερτον – Γουίγκαν 2-1
ΚΠΡ – Γουεστ Μπρομ 1-2
Ρέντινγκ – Σουόνσι 0-0
Φούλαμ – Σαουθάμπτον 1-1