Ρόμα: Σκόρπισε τη Μίλαν στους… τέσσερις ουρανούς του Ολίμπικο

Διέλυσε τη Μίλαν η Ρόμα του Παναγιώτη Ταχτσίδη. Με επιβλητική εμφάνιση στο Ολίμπικο της Ρώμης, η ομάδα του Ζντένεκ Ζέμαν σφυροκόπησε τους ροσονέρι και επιβλήθηκε τελικά με σκορ 4-2.

"Κλειδί" της αναμέτρησης ήταν τα γρήγορα γκολ των Μπουρδίσο (13'), Οσβάλντο (24') και Λαμέλα (30'). Με το 3-0 να έχει διαμορφωθεί ήδη από το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, οι Μιλανέζοι του Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι δεν είχαν και πολλά περιθώρια αντίδρασης.

Το παιχνίδι "άνοιξε" και έγινε ιδιαίτερα σκληρό, καθότι οι παίκτες της Μίλαν, Γιέπες, Μεξές και Αμπροσίνι, αντίκρυσαν κίτρινες κάρτες.

Η Ρόμα ήταν πραγματικά καταιγιστική και αν ο Μάρκο Αμέλια δεν είχε βρεθεί σε τόσο καλή ημέρα, θα έφευγε με ασύλληπτα βαρύ σκορ από την ιταλική πρωτεύουσα, αν αναλογιστεί κανείς τις αλλεπάλληλες ευκαιρίες του Πιάνιτς και εκείνες του Ντέστρο στο τέλος του αγώνα.

Ο μέσος των γηπεδοχων, Μαρκίνιος, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Τζιανλούκα Ρόκι στο 78', επειδή μπλόκαρε την μπάλα με τα χέρια.

Η τελική εικόνα του αγώνα με το 4-2 ως τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την ορθή εικόνα της αναμέτρησης. Η Μίλαν πέτυχε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Στο 87' ο Πατσίνι εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος για το 4-1 και στο 88' ο Μπόγιαν Κρκιτς πέτυχε το 4-2 σε γρήγορη αντεπίθεση.

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης δε χρησιμοποιήθηκε λεπτό από τον Τσέχο προπονητή των Ρωμαίων. Τουναντίον, κάθισε στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.