Ορατό το ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας της Superleague

Η πλευρά της Πολιτείας έχει διακόψει κάθε απ' ευθείας επικοινωνία με την ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Σε νέα περίοδο ζυμώσεων και διαβουλεύσεων έχει περάσει οριστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την προ ημερών ανακοίνωση του Σταύρου Κοντονή κατά της ΕΠΟ και τις χθεσινές επίσημες τοποθετήσεις των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ με αφορμή τον καταρτισμό των νέων πινάκων διαιτησίας και τους τακτικούς δικαστές. 

Η πλευρά της Πολιτείας έχει διακόψει κάθε απ' ευθείας επικοινωνία με την ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο, Γιώργο Γκιρτζίκη, ενδεικτικό των κάκιστων σχέσεων των δύο πλευρών και την ίδια στιγμή η ΕΠΟ δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω στις επιλογές της για τους διαιτητές στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες. 

Με τα υπάρχοντα δεδομένα και όπως άλλωστε είχε γνωστοποιήσει μέσω της ανακοίνωσής του ο Σταύρος Κοντονής, το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η αναβολή του πρωταθλήματος για λόγους ασφαλείας φαντάζει όλο και πιο ορατό και αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό. 

Παρ' όλα αυτά, οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί, όπως άλλωστε γνωστοποίησε και ο ίδιος ο υφυπουργός, Σταύρος Κοντονής σε σημερινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Στράτο, στην οποία συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις με τις ενέργειες της ΕΠΟ. Από αυτές τις πρώτες επαφές, μάλιστα, φαίνεται ότι καλλιεργείται και μία πολύ καλή επαφή και συνεννόηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, κάτι που δεν ίσχυε με τον προκάτοχο του Γιώργου Στράτου, Γιώργο Μποροβήλο. 

Τη δεδομένη στιγμή οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών συνεχίζονται προκειμένου να βρεθεί μια λύση και το πρωτάθλημα να εκκινήσει, όπως έχει ανακοινωθεί στις 20 Αυγούστου, αλλά κάτι τέτοιο να γίνει με τους σωστούς όρους και όχι με τα όσα αποφάσισε πρόσφατα η ΕΠΟ. 

Αν τελικά δεν αλλάξει κάτι μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ο Σταύρος Κοντονής θα κινήσει όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν (συζητήσεις με Λίγκα, ΔΕΑΒ, Αστυνομία κλπ.) προκειμένου να αναβληθεί επ' αόριστον η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για λόγους ασφαλείας, αφού έχουν προκύψει και οι ανακοινώσεις από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Πηγή: sport-fm.gr