Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Ποιοι χαμογέλασαν και ποιοι... πάγωσαν με τα καπρίτσια της κληρωτίδας

Ανάμικτα συναισθήματα προκάλεσαν στις ελληνικές ομάδες οι αντίπαλοι που έβγαλε η κληρωτίδα της UEFA για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, με κάποιους να χαμογελούν και κάποιους άλλους να... χλωμιάζουν.

Σε αυτούς που χαμογέλασαν με τα “καπρίτσια” της κληρωτίδας σίγουρα ανήκει ο Ολυμπιακός, που κληρώθηκε με τον νικητή του ζευγαριού Σερίφ Τίρασπολ (Μολδαβία) – Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να περάσει στη φάση των πλέι-οφ, όπου θα τον περιμένει σαφώς πιο δύσκολο έργο.

Η άλλη ελληνική ομάδα που συμμετέχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ο ΠΑΟΚ, γνώριζε ήδη από πριν πως σε καμία περίπτωση δεν θα είχε εύκολο αντίπαλο, και τελικά η κληρωτίδα έφερε στο δρόμο του έναν... παλιό του γνώριμο: τον Άγιαξ, από τον οποίο είχε αποκλειστεί “επεισοδιακά” στην ίδια φάση του Champions League τη σεζόν 2010-11 με δύο ισοπαλίες (1-1, 3-3).

Όσον αφορά στο Europa League, το πιο δύσκολο έργο το έχει η ΑΕΚ, που στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης έπεσε πάνω στον αντίπαλο τον οποίο ήθελε να αποφύγει: την ισχυρή γαλλική Σεντ Ετιέν.

Πιο τυχερός ο Παναθηναϊκός, που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΑΙΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) – Γιουρόπα (Γιβραλτάρ), σε μία κλήρωση που χαρακτηρίζεται βατή.

Τέλος, ο ΠΑΣ Γιάννινα, που μετά τη χθεσινή πανηγυρική νίκη του με 3-0 επί της νορβηγικής Οντ Γκρένλαντ είναι με το ένα πόδι στον τρίτο προκριματικό του Europa League, αν δεν... αυτοκτονήσει στον επαναληπτικό θα αντιμετωπίσει την ολλανδική Άλκμααρ.