Τι προβλέπει για το νικητή του Euro 2016 η Goldman Sachs!

Φαβορί η Γαλλία, ψηλά Γερμανία, Ισπανία και Αγγλία, κακά μαντάτα για την Ιταλία...

Η Goldman Sachs μας έχει συνηθίσει σε οικονομικές αναλύσεις, όμως ο... πυρετός του Euro 2016 φαίνεται ότι έχει εξαπλωθεί μέχρι και στα γραφεία της γνωστής επενδυτικής τράπεζας, η οποία σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δίνει τα δικά της προγνωστικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, με βάση στοιχεία από τις πρόσφατες και παλαιότερες εμφανίσεις των ομάδων που συμμετέχουν.

Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs, πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι η διοργανώτρια Γαλλία, με πιθανότητες 23,1%, έναντι 19,9% της Γερμανίας. Ακολουθεί η Ισπανία με 13,6%, ενώ η Αγγλία κατατάσσεται τέταρτη με 10,5%.

Αντίθετα, μία παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Ιταλία, έχει πιθανότητες μόλις 1,5% για κατάκτηση του τροπαίου, με την πρόβλεψη της Goldman Sachs να είναι ότι η Σκουάντρα Ατζούρα θα αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων με τρεις ισοπαλίες.

Από την άλλη, η Αγγλία, βάσει των προβλέψεων της Goldman Sachs, θα κερδίσει και τα τρία της παιχνίδια στη φάση των ομίλων (με Ρωσία, Σλοβακία και Ουαλία) με το ίδιο σκορ: 2-1. Στη φάση των 16 θα αποκλείσει τη Ρουμανία και στα προημιτελικά την Πορτογαλία, προτού πέσει στα ημιτελικά πάνω στην Ισπανία, από την οποία θα αποκλειστεί.

Και αν αυτά σας φαίνονται κάπως αυθαίρετα, να σημειώσουμε ότι στις αντίστοιχες προβλέψεις της για το Μουντιάλ του 2014, η Goldman Sachs είχε προβλέψει σωστά τις 3 από τις 4 ομάδες που έφτασαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης...

Κι αν υπάρξει μια νέα... Ελλάδα στο φετινό Euro που θα κάνει την απόλυτη ανατροπή και θα κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα σε όλα τα προγνωστικά; Πάντως, η Goldman Sachs δίνει πιθανότητες μόλις 0,2% στην Ισλανδία, 0,1% σε Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία, ενώ ακόμα πιο κάτω, σε μηδενικό (!) ποσοστό, είναι η Αλβανία...