Πέρασε από τη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ, παραμένει αήττητος στα πλέι-οφ

Αθανασιάδης και Μακ σκόραραν στο 2-0 επί του Πανιωνίου

Αήττητος ολοκλήρωσε τον α’ γύρο των play-off ο ΠΑΟΚ και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, περνώντας «στεγνός» από μία έδρα που δεν έχει επικρατήσει από το 2012. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης και έφτασε στη νίκη με 2-0, έχοντας σκόρερ τους Αθανασιάδη (27’) και Μακ (77’). 

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά βρίσκεται πλέον στην κορυφή με 7 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα από το ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, καθώς με πιθανή απώλεια της ΑΕΚ ή και των δύο θα βρεθεί στην κορυφή, έπειτα από τρεις αγώνες. 

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ επέβαλε το δικό του ρυθμό στο ματς, ανεβάζοντας την κατοχή της μπάλας έως και στο 60%, αλλά το σημαντικό για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ήταν οι πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ των παικτών από τη μέση και μπροστά, αλλάζοντας γρήγορα πάσες και μεταφέροντας το παιχνίδι στα άκρα ώστε να ανοίξουν την άμυνα των Νεοσμυρνιωτών που έδειχναν ανήμποροι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ματς. 

Το γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη ήταν φυσική απόρροια της εικόνας του παιχνιδιού, καθώς ο φορ του ΠΑΟΚ πριν καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, είχε χάσει άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες, με τους Οικονόμου και Ρισβάνη να χάνουν συνεχώς το μαρκάρισμά του. 

Στο β' μέρος, όπως ήταν αναμενόμενο παραχώρησε -όχι σε μεγάλο βαθμό- γήπεδο στον Πανιώνιο, οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν ευκαιρίες, αλλά η ποιότητα του Μακ στο 77' έκρινε ολοκληρωτικά την αναμέτρηση προς την πλευρά του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 89', αλλά ο Οικονόμου από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ματς, ο αμυντικός του Πανιωνίου αποβλήθηκε κιόλας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πηγή: sport-fm.gr