Στα 90 τέρματα για το 2012 έφτασε ο Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι ενενηντάρισε. Με το γκολ του, δύο λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καμπ Νόου, έγραψε το τελικό 4-1 και διεύρυνε το προβάδισμα των Καταλανών στους εννέα βαθμούς από τη δεύτερη Ατλέτικο και στους 13 από την τρίτη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Αργεντινός έφτασε έτσι τα 90 τέρματα μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, καθώς είχε πετύχει και ακόμη ένα, το 3-1 μετά από ασίστ του Αντρέ Σάντσεζ. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα: "Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω δει". Την ώρα του αγώνα, φίλαθλος της Μπαρτσελόνα εισέβαλε στο γήπεδο και αγκάλιασε θερμά τον Αργεντινό σταρ. Ο Μέσι πέτυχε δυάδα τερμάτων για όγδοο συνεχόμενο επίσημο αγώνα που ξεκίνησε βασικός.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ξεπέρασε τον Γκέρντ Μίλερ, τέθηκε υπό αμφισβήτηση από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ζάμπια, η οποία προασπίστηκε την επίδοση του Γκόντφρεϊ Τσιτάλου με τα 107 γκολ το 1972. Ωστόσο, η FIFA δήλωσε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά της στοιχεία δεν μπορεί να επικυρώσει αυτό το ρεκόρ.