Ένα βήμα από το ιστορικό ρεκόρ βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι

Ένα βήμα από το ιστορικό ρεκόρ βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ σκόραρε δύο φορές στην αναμέτρηση του Σαββάτου στο Καμπ Νου, όπου η γηπεδούχος Μπαρτσελόνα επικράτησε της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 5-1.

Οι νίκες των Καταλανών στην ανταγωνιστικότατη Primera Division της Ισπανίας περνούν σε δεύτερη μοίρα, αν και η Μπαρτσελόνα "έσπασε" το Σάββατο το ρεκόρ έναρξης της σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης που κρατούσε από τη σεζόν 1991-92. Οι Μαδριλένοι είχαν δώδεκα νίκες και δύο ισοπαλίες στα πρώτα 14 ματς και τώρα οι Καταλανοί στους ίδιους αγώνες πέτυχαν δεκατρείς νίκες και μόλις μια ισοπαλία.

Άλλωστε, ήταν η ενδέκατη φορά κατά τη φετινή σεζόν που ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε δύο γκολ σε έναν αγώνα.

Ο 25χρονος έφθασε τα 84 γκολ μέσα στο έτος και πλέον απέχει μόλις ένα από το ιστορικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ από το 1972. Ο Μέσι χρειάζεται πλέον ένα γκολ για να ισοφαρίσει και δύο για να προσπεράσει τον Γερμανό αρχισκόρερ στις αναμετρήσεις με Μπενφίκα, Μπέτις, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαγιαδολίδ που κλείνουν το 2012 για τους Καταλανούς.

Να θυμίσουμε ότι ο Μέσι ενδέχεται να γίνει ο πρώτος παίκτης στον πλανήτη που θα κατακτήσει τέσσερις φορές τη Χρυσή Μπάλα, μιας και είναι υποψήφιος μαζί με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Αντρές Ινιέστα για το έπαθλο. Στο μεταξύ, ας θυμηθούμε τα δύο γκολ του Αργεντίνου κόντρα στους Βάσκους, με τα οποία έφτασε τα 84.