Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Superleague

Το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων στην Superleague, με τους οποίους ξεκινά η 15η αγωνιστική, με την οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Και μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να έχουν ήδη εξασφαλίσει τον άτυπο τίτλο του “πρωταθλητή χειμώνα”, όμως οι πρόσφατες εμφανίσεις τους κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό προβλημάτισαν τους οπαδούς της ομάδας, έστω και αν ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητό του. Οι περσινοί πρωταθλητές θα προσπαθήσουν λοιπόν σήμερα να “κλείσουν στόματα”, παίζοντας κόντρα σε έναν Πανιώνιο που επίσης χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα, αφού προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες, με πιο “εκκωφαντική” αυτήν της περασμένης εβδομάδας στην Ξάνθη με 0-4. Οι Κυανέρυθροι θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Ντούνη και τους τραυματίες Κολοβό και Λαμπρόπουλο, ενώ για τον Ολυμπιακό εκτός είναι οι Τοροσίδης, Σιόβας και Τάτος.

Νωρίτερα, την αυλαία της αγωνιστικής ανοίγουν οι αγώνες της Κέρκυρας με τον Πανθρακικό και του ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης. Στην Κέρκυρα, η τοπική ομάδα θα κυνηγήσει τη νίκη που θα τη φέρει μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, στην οποία βρίσκεται μετά το τέλος της 14ης αγωνιστικής, αν και σίγουρα δε θα έχει εύκολο έργο κόντρα στον Πανθρακικό, που είναι αήττητος στα τελευταία πέντε παιχνίδια του, αλλά έχει και έξι παίκτες εκτός αποστολής (Μιχαλόπουλος, Μακρυδημήτρης, Μελίσσης, Στάθης, Σκλιοπίδης, Καστσελάν). Στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης, με στόχο μία νίκη ψυχολογίας πάνω απ'όλα, αν και ο Νίκος Αναστόπουλος δε θα έχει στη διάθεσή του τον Μονιάκη και πιθανότατα σαν αριστερός μπακ θα αγωνιστεί ο Ιωαννίδης. Για τον Αστέρα, που δυσκολεύεται μακριά από την έδρα του, απουσιάζουν οι Περόνε, Σανκαρέ και Ουσέρο, ενώ απών θα είναι και ο τιμωρημένος Καρντάσιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Κέρκυρα – Πανθρακικός 17:15
ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 17:15
Πανιώνιος – Ολυμπιακός 19:30
Άρης – Ξάνθη 16/12 15:00
ΑΕΚ – Ατρόμητος 16/12 17:15
Λεβαδειακός – Πλατανιάς 16/12 17:15
Βέροια – Παναθηναϊκός 16/12 19:30
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 17/12 19:30