Ισόπαλοι χωρίς τέρματα Αστέρας και ΑΕΚ στην Τρίπολη

Κινδύνευσε σοβαρά στο δεύτερο μέρος η Ένωση, μετά τον τραυματισμό του Γιόχανσον

Μπλόκο, 0-0, στην ΑΕΚ από τον μαχητικό Αστέρα στην Τρίπολη. Η Ένωση δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό της ημίχρονο (δεν της δόθηκε πέναλτι), ενώ στο 2ο (έχασε τον Γιόχανσον) κινδύνεψε σοβαρά απ' τους Αρκάδες 

Καλύτερη η ομάδα του Πογέτ στο πρώτο 45λεπτο. Ήταν σταθερά στην επίθεση, μπορεί να της έλλειψε η κλασική ευκαιρία, όμως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα απ’ τις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων. Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στην Ένωση στο 34ο λεπτό, όταν ο Ιγκλέσιας έριξε με κεφαλοκλείδωμα στο έδαφος τον Λαμπρόπουλο. 

Ο τραυματισμός του Γιόχανσον έκατσε… κουτί στον Αστέρα, που πήρε τα ηνία στο δεύτερο και πίεσε αρκετά τον Μπαρόχα και τους αμυντικούς του. Η ΑΕΚ συνήλθε μετά το 70’, όταν ο Πογέτ το «γύρισε» σε 4-2-3-1, όμως και πάλι της έλειψαν οι καθαρές ευκαιρίες. Αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη ο Τζεμπούρ στην εκπνοή (90+3΄) 

Το ματς:

Με πρώτο τους μέλημα να κλείσουν χώρους και να μην απειληθούν ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το ματς. Πάντως, παρότι το παιχνίδι ήταν κλειστό και χωρίς ρυθμό, η ΑΕΚ ξεχώρισε. Με μπροστάρη τον Βάργκας, η ομάδα του Πογέτ ανέβασε σημαντικά την απόδοσή της μετά το πρώτο τέταρτο, ενώ στα μετόπισθεν δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Αστέρα, που περίμενε τις επιθέσεις στην κόντρα για να δημιουργήσει κινδύνους. 

Σταδιακά, οι κιτρινόμαυροι αύξησαν την πίεσή κι έφεραν την μπάλα στην περιοχή του Μπαντή κυρίως με στημένες φάσεις. Η «καθαρή» ευκαιρία μπορεί να τους έλλειψε, όμως θα μπορούσαν να φτάσουν μια… ανάσα απ’το γκολ αν διαιτητής και βοηθός έβλεπαν το κεφαλοκλείδωμα του Ιγκλέσιας στον Λαμπρόπουλο (34’) κι έδειχναν πέναλτι. Απ’ την πλευρά τους οι Αρκάδες με δημιουργό τον Νίκο Φερνάντες έβγαιναν στην κόντρα, όμως δεν βρήκαν λύση στην τελική πάσα με αποτέλεσμα το 0-0 να μην αλλάξει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. 

Άτυχη, αφού έχασε ένα από τα σημαντικότερα «γρανάζια» του κέντρου (Γιόχανσον – μπήκε ο Τζεμπούρ) ήταν η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη συνοχής στο παιχνίδι της Ένωσης και για πρώτη φορά ανέβασε τις γραμμές του και πίεσε τον Μπαρόχα και τους αμυντικούς του. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους κιτρινόμαυρους καθώς κυριάρχησαν στον άξονα κι εκμεταλλεύτηκαν τα συνεχή λάθη στην μεσαία γραμμή. 

Το ματς ξαναγύρισε προς τα… νερά της ομάδας του Πογέτ, όταν ο Ουρουγουανός γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1 με την είσοδο του Τζανετόπουλο. Για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ κυκλοφόρησε την μπάλα και πλησίασε με ορθολογικό τρόπο την εστία του Μπαντή, όμως ο Σιμόες δεν τελείωσε σωστά τις δύο «κολλητές» ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν (80’ και 81’). Στο φινάλε ο Αστέρας ξαναβγήκε μπροστά με γεμίσματα, όμως ο Άρθο και ο Λαμπρόπουλος καθάρισαν στον αέρα. Στο φινάλε αποβλήθηκε ο Τζεμπούρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Πηγή: sport-fm.gr