Ψυχρολουσία στο 91′ για τον ΠΑΟΚ, 1-1 στην Ξάνθη

Ο Σολτάνι έχασε τα… άχαστα στο α’ ημίχρονο, αλλά πήρε το αίμα του πίσω στο 91’. Με δική του κεφαλιά ισοφάρισε αυτή του Μυστακίδη (31)’ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 ανάμεσα στην Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ.

Το ματς 

Όσο ρυθμό και όσες ευκαιρίες δεν είχε η Ξάνθη σε όλα τα προηγούμενα εντός έδρας ματς, κατάφερε να παρουσιάσει στο πρώτο μισάωρο του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Για να συμβεί αυτό συνέβησαν δύο γεγονότα: α) οι Ακρίτες πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και β) οι Θεσσαλονικείς από την άλλη πλευρά υπέπεσαν στα περισσότερα λάθη εντός αυτού του χρονικού διαστήματος. 

«Μαύρη τρύπα» για τους φιλοξενούμενους αποτέλεσε η δεξιά πτέρυγα που κάλυπτε ο Στέλιος Κίτσιου, καθώς ο Νιέτο της Ξάνθης δημιουργούσε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, κάνοντας έξαλλο τον Ίγκορ Τούντορ, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Ορφανίδης και σε τρεις ο Σολτάνι αποδείχθηκαν μοιραίοι για την ομάδα τους. 

Ο Αλγερινός αρχικά στο 8’ και στη συνέχεια στο 15’ δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς στην πρώτη φάση ο Κοροβέσης ήταν αυτός που σταμάτησε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και στη δεύτερη από θέση τετ-α-τετ, προτίμησε να «σκοτώσει» τον Όλσεν και ο Σουηδός γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε. 

Το αποκορύφωμα, ήταν όμως η φάση του 18’, όταν το πλασέ που επιχείρησε στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Νιέτο, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ. 

Όσο για τον νεαρό επιτελικό χαφ των Ακριτών στο 13’ και στο 23’ νικήθηκε και στις δύο περιπτώσεις από τον Όλσεν, με τον Σουηδό να «υπογράφει» ίσως την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. 

Ο ΠΑΟΚ δεν γινόταν να παίξει χειρότερα, η Ξάνθη δεν μπορούσε να δημιουργήσει πιο κλασικές ευκαιρίες, και κάπως έτσι το ποδόσφαιρο τιμωρεί. Στο 28’ ο Κοροβέσης γύρισε την μπάλα στον άξονα της μεγάλης περιοχής, βρίσκοντας τον Μυστακίδη, αλλά το σουτ του νεαρού κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Τσέναμο, ωστόσο φάνηκε ότι αυτή η φάση ήταν απλά το… καμπανάκι. 

Και πάλι από αριστερά ο Κοροβέσης έβγαλε τη «γλυκιά» σέντρα, ο Μυστακίδης έπιασε απίστευτη κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνιά του Τσέναμο που δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό για να αποσοβήσει το 0-1. 

Αυτό το γκολ «έκοψε τα φτερά» των γηπεδούχων που δεν περίμεναν με τίποτα με βάση την εικόνα του ματς να δεχθούν πρώτοι γκολ και έκτοτε δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι ουδέποτε συνήλθαν ώστε να διεκδικήσουν το οτιδήποτε. Η μοναδική αναλαμπή ήταν στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49’, όταν ο Καπετάνος κέρδισε την κεφαλιά από ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το ρόλο του… Όλσεν έπαιξε για δεύτερη φορά το δοκάρι. 

Αντίθετα, οι παίκτες του Ίγκορ Τούντορ έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό και την κατοχή της μπάλας στο β’ 45λεπτο και μάλιστα στο 57’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς. Ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζαβέλλας έπιασε την πρώτη κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης που μπήκε στην πορεία της μπάλας και προ κενής εστίας, την έστειλε πάνω από την εστία του Τσέναμο. 

Η Ξάνθη κατάφερε ανά χρονικά διαστήματα να κρατήσει την μπάλα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ούτε την ίδια επιθετικότητα, ούτε δημιουργία με το 0-1 να δείχνει ότι θα έμενε μέχρι τη λήξη του αγώνα. 

Ο Σολτάνι όμως πήρε την εκδίκηση από τον ίδιο του τον εαυτό για τις χαμένες ευκαιρίες του α’ μέρους στο 91’. Ο Τριάδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σολτάνι που κινήθηκε πιο γρήγορα απ’ όλους, με κεφαλιά δεν άφησε αυτή τη φορά κανένα περιθώριο στον Όλσεν που είδε την μπάλα να «αναπαύεται» στα δίχτυα του και το 1-1 να διαμορφώνεται ως τελικό σκορ.

Πηγή: sport-fm.gr