“Κόλλησε” στο 0-0 με τον Παναιτωλικό ο ΠΑΟΚ

Άλλη μια απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ, που παρέμεινε εκτός πεντάδας, καθώς τα βρήκε σκούρα και απέναντι από τον Παναιτωλικό (0-0), ο οποίος λίγο έλειψε να φύγει με το «τρίποντο» από την Τούμπα.

Το γεγονός ότι υπήρξαν (χλιαρές) αποδοκιμασίες από τον κόσμο του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μαρτυράει αρκετά για την εικόνα του «Δικεφάλου του Βορρά», που είχε πάντως και αρκετές απουσίες. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, ήταν πιο κινητικοί, είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους. Όχι όμως και την ουσία, καθώς δεν υπήρχε τρόπος να τροφοδοτηθούν Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδης που έπαιζαν μαζί στη γραμμή κρούσης (πλαισιωμένοι από τον Μακ) και έδειχναν μπερδεμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αρκετές φορές ο Βούλγαρος άσος έβγαινε αρκετά έξω από την περιοχή (το έχει κάνει σε αρκετά παιχνίδι στην καριέρα του), ώστε να κάνει παιχνίδι. 

Ο Παναιτωλικός ξεμύτισε από τα μέσα του πρώτου μέρους και έγινε αρκετά απειλητικός, παίζοντας στην κόντρα επίθεση και έχοντας τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος. Μία στο 28’, όταν ο Βιγιαφάνες προσπάθησε να τα βάλει με σχεδόν τη μισή ομάδα του ΠΑΟΚ, παίρνοντας την μπάλα από αρκετά πίσω, αλλά ο Γκολάσα του έβαλε «στοπ», ενώ ήταν σχεδόν στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. 

Στο 38’ ο Μύγας πήγε να βάλει ένα απίθανο γκολ, προσπαθώντας να απομακρύνει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του και με τη βοήθεια του αέρα, παραλίγο να την στείλει στα δίχτυα του Γλύκου. 

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος από… εκεί που σταμάτησε στο πρώτο. Ο Ρουσκουγιέδα βγήκε επικίνδυνα στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου. Από το 55’ και μετά ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και παράλληλα έγινε πιο ωραίο και πιο ενδιαφέρον το ματς. Ο λόγος αυτής της διαφοροποίησης είναι η αλλαγή που έκανε ο Τούντορ, που πέρασε τον Αθανασιάδη εντός αγωνιστικού χώρου, βάζοντας τον Πέλκα στην αναμέτρηση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιξε πιο ορθολογικά. Όχι πολύ καλά, αλλά είχε λογική στο παιχνίδι του. 

Ο Παναιτωλικός συνέχισε με την ίδια ισορροπία, προσπαθώντας να έχει ισορροπία στο παιχνίδι του και ποντάροντας πολύ στην κόντρα επίθεση. Όμως, κινδύνεψε πιο πολύ (από το 60 λεπτό περίπου) έως το τέλος. Ειδικά, στο 80’ η ομάδα του Τούντορ «άγγιξε» το 1-0 με τον Μπερμπάτοφ να χάνει ευκαιρία από αυτές που δεν έχει συνηθίσει, βγαίνοντας απέναντι από τον Κυριακίδη, όμως αστόχησε.

Ωστόσο, αυτός που έφθασε πιο κοντά στη νίκη ήταν ο Παναιτωλικός, καθώς σε αντεπίθεση τριών εναντίον ενός ο Πάουλο ήταν τελικός αποδέκτης της μπάλας και δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γλύκο, ενώ έπεσε και στο έδαφος. Πάντως, από το ριπλέι φάνηκε, ότι αν και υπήρχε επαφή, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Αγρινίου πάει πάνω στον Έλληνα πορτιέρο και πως δεν συνέβη το αντίθετο.

Πηγή: sport-fm.gr