Μια χούφτα τέρματα για τον Ρανταμέλ Φαλκάο

Έχει πάρει από το χέρι την Ατλέτικο Μαδρίτης και την οδηγεί στο κατόπι της Μπαρτσελόνα στην Primera Division. Η Κυριακή ήταν η "αξέχαστη βραδιά" του, όπως χαρακτηρίστηκε από τους Ισπανούς δημοσιογράφους.

Ο λόγος για τη... μηχανή των γκολ, τον Κολομβιανό Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο 26χρονος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πέτυχε... πενταρέ τερμάτων στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, μετά από μια δεκαετία.

Ο Φερνάντο Μοριέντες, ποδοσφαιριστής τότε της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν ο τελευταίος που τα κατάφερε σε αγώνα του 2002 απέναντι στη Λας Πάλμας.

"Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες δεν έχουν όριο. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος όταν πρωτοήρθα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα και χαίρομαι που όλοι με σέβονται. Από τη στιγμή που με βοήθησαν να εξελιχθώ ως επαγγελματίας στο Βιθέντε Καλδερόν, στη συνέχεια παίζουν όλοι για μένα. Μόλις είδα ότι μπορώ δηλαδή να ισοφαρίσω το ρεκόρ του Μοριέντες, δεν ήθελα χάσω την ευκαιρία", δήλωσε ο Κολομβιανός φορ.

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο σκόραρε πέντε γκολ στον εντός έδρας αγώνα της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Λα Κορούνια (28', 42', 64' πεν., 68', 71').