Έπαθε… μπλακ άουτ στην Κύπρο ο Αστέρας

Την ήττα με 1-2 γνώρισε στην Κύπρο από τον ΑΠΟΕΛ ο Αστέρας Τρίπολης, που πλέον βλέπει τις πιθανότητές του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League να εξανεμίζονται.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με γκολ του Λούι, μετά από ωραία ενέργεια του Μπερτόλιο, όμως η διακοπή που σημειώθηκε στο παιχνίδι δέκα λεπτά αργότερα, λόγω προωλήματος στον φωτισμό του γηπέδου, μάλλον προκάλεσε... μπλακ άουτ στον Αστέρα, που μετά τη (δεκάλεπτη) διακοπή εμφανίστηκε αγνώριστος, αφήνοντας τον ΑΠΟΕΛ να κάνει το παιχνίδι του.

Έτσι, οι Κύπριοι απείλησαν στο 44' με την εκτέλεση φάουλ του Εφρέμ, που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ πριν τη λήξη του ημιχρόνου πρόλαβαν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με σκόρερ τον Καβενάγκι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής σε χέρι του Γιαννούλη μέσα στην περιοχή.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και στο δεύτερο μέρος, και στο 59' ο Καρλάο με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΑΠΟΕΛ, που μάλιστα στη συνέχεια είχε καλές στιγμές και με τον Πιατκόφσκι στο 64' και τον Χαραλαμπίδη στο 80', ενώ ο Αστέρας δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Βάτερμαν, κι έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο άλλο ματς της ημέρας για τον 11ο όμιλο του Europa League, η Σπάρτα Πράγας απέσπασε ισοπαλία 2-2 μέσα στη Γερμανία από τη Σάλκε.

Έτσι, στη βαθμολογία του ομίλου μετά από τρεις αγώνες προηγείται με 7 βαθμούς η Σάλκε και ακολουθούν η Σπάρτα Πράγας με 5, ο ΑΠΟΕΛ με 3 και ο Αστέρας Τρίπολης με 1.