Σε αρθροσκόπηση υποβλήθηκε ο Καλίφα Σανκαρέ

Έναν μήνα χωρίς τον Καλίφα Σανκαρέ θα πρέπει να περάσουν στον Αστέρα Τρίπολης.

Κατόπιν συννενόησης με τον προπονητή του, Σάκη Τσιώλη, ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στο γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για έναν μήνα. Ο Σενεγαλέζος αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γόνατο, από την εποχή που αγωνιζόταν στον Άρη και αποφασίστηκε να υποβληθεί σε καθαρισμό από τον Κώστα Δημητρακόπουλο.

Η διακοπή της Superleague λόγω των εορτών επιτρέπει στους Αρκάδες να οργανώσουν σχεδιασμό χωρίς έναν από τους βασικότερους παίκτες της ενδεκάδας τους.

Η αρθροσκόπηση στον Καλίφα Σανκαρέ έγινε στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο που ο Σενεγαλέζος στόπερ δεν θα αγωνιζόταν ούτως ή άλλως στο ματς με την Ξάνθη λόγω καρτών, ενώ θα ακολουθεί και η περίοδος των Χριστουγέννων, μετά τη 14η και 15η αγωνιστική, γεγονός που περιορίζει τους αγώνες απουσίας του ποδοσφαιριστή.

Αυτές τις μέρες ο Σανκαρέ κυκλοφορεί με πατερίτσες και οι γιατροί εκτιμούν πως θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στις αρχές του νέου έτους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι επιλογές του Τσιώλη για το κέντρο άμυνας είναι οι Κουρμπέλης, Καστέλς, Κωστούλας και Ρούσσης, ενώ ο Μπαρτολίνι δεν θα αγωνιστεί στο επικείμενο ματς με τον Άρη λόγω καρτών.

Ο Σάκης Τσιώλης θα στερηθεί τουλάχιστον για τα δύο παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, τον Καλίφα Σανκαρέ. Κατόπιν συνεννόησης του Σάκη Τσιώλη και του παίκτη με το ιατρικό επιτελείο, αποφασίστηκε ο Σανκαρέ να υποβληθεί σε καθαρισμό στο γόνατο.

Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο και εκτός απροόπτου, ο Σανκαρέ θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους τον Ιανουάριο του 2013.