Για τον τίτλο του νεαρότερου πρώτου σκόρερ ο Ελ Σαράουι

Ανάμεσα σε θρύλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου βρίσκεται πλέον Στεφάν ο Ελ Σαράουι.

Ο επιθετικός της Μίλαν διανύει μόλις το 21ο έτος της ηλικίας του και είναι πρώτος σκόρερ στην Serie A, ξεπερνώντας τον Πάολο Ρόσι που όταν κατέκτησε τον τίτλο του «κανονιέρη» του ιταλικού πρωταθλήματος ήταν 22, με τη φανέλα της Βιτσέντζα το 1978).

Ο σέντερ φορ των ροσονέρι πλασαρίστηκε στην δεύτερη θέση των νεαρότερων σκόρερ του Καμπιονάτο, πίσω από τον Τζιουζέπε Μεάτσα που από τα 20 του με την Ίντερ κατέχει το σχετικό ρεκόρ.

Πιο αναλυτικά, την περίοδο 1929-30 ο Τζιουζέπε Μεάτσα, γεννημένος στις 23 Αυγούστου του 1910, με τα χρώματα της Ίντερ πέτυχε 31 γκολ και είναι ο νεαρότερος πρώτος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος.

Εάν ο Ελ Σαράουι συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό -αυτή τη στιγμή προηγείται με 12 γκολ στον πίνακα των σκόρερ μπροστά από τον Ουρουγουανό Έντισον Καβάνι που έχει 10- και κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, θα γίνει ο δεύτερος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Serie A.

Ο μαροκινής καταγωγής -διεθνής με τα χρώματα της Ιταλίας- στράικερ των ροσονέρι γεννημένος στις 27 Οκτωβρίου του 1992 στο τέλος της σεζόν θα είναι 21 ετών και θα ξεπεράσει τον μυθικό Πάολο Ρόσι.